Напад на знімальну групу Ткача: «УП» опублікувала відео, як Петровський погрожує журналісту

Напад на знімальну групу Ткача: «УП» опублікувала відео, як Петровський погрожує журналісту

17 Лютого 2022
7141
17 Лютого 2022
11:01

Напад на знімальну групу Ткача: «УП» опублікувала відео, як Петровський погрожує журналісту

7141
«УП»: На відео видно бізнесмена Олександра Петровського і те, як він погрожує журналісту.
Напад на знімальну групу Ткача: «УП» опублікувала відео, як Петровський погрожує журналісту
Напад на знімальну групу Ткача: «УП» опублікувала відео, як Петровський погрожує журналісту

Видання «Українська правда» отримало відео з нагрудної камери поліцейського з місця нападу на знімальну групу Михайла Ткача у Дніпрі. За даними «УП», це відео є у офіційного слідства. 

«На відео видно бізнесмена Олександра Петровського і те, як він погрожує журналістам. На відео поліцейських, які приїхали на місце події вже після нападу на оператора "УП" і видалення відео з його телефона, чути, що правоохоронці не захищають оператора "УП" від нападів та бездіють в моменти, коли охорона за вказівкою Петровського продовжує утримувати оператора "УП"», – пише видання.

Петровський просить перевірити журналіста, мовляв, він може бути «диверсантом».

«Треба його перевірити просто. Ви ж розумієте, що це може бути якийсь диверсант. Ми виходимо – вони там стоять, знімають на камеру. Знімають літаки і все, що є, і що відбувається. Тобто ви його не відпускайте. А якщо ні, то ми його заберемо з собою разом з другим. Не відпускайте нікуди його».

Коли оператор спитав Петровського, хто він, той відповів: «Ми ще не з’ясували, хто ви. Та що ви мені розказали? Я вам можу розказати ще більше. Ви чуєте, що я кажу? Я хочу вам задати питання, навіщо ви знімали, для кого і для чого? А ви розумієте, що в них робота інша, і вони зараз будуть робити свою роботу, то на це буде зовсім смішно на все це дивитись».

Як пише видання, охоронці, і сам Петровський «торкалися оператора "УП" за руки та за одяг».

Водночас співрозмовники «УП» у правоохоронних органах повідомили, що поліції не вдалося отримати відео з камер відеоспостереження віп-терміналу, які мали зафіксувати, хто і як погрожував ножем оператору знімальної групи «УП»: «Хоча, за даними джерел, такі камери встановлювали біля віп-терміналу ще у 2014 році, коли почалася війна».

Напад у Дніпрі на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань «Української правди» Михайла Ткача стався 13 лютого 2022 року.

За словами Михайла Ткача, нападниками були охоронці бізнесмена Олександра Петровського, який особисто погрожував операторові на місці інциденту.

Журналіст уточнив, що у Дніпрі кореспонденти «УП» знімали матеріал про день народження Ігоря Коломойського, святкування мало відбуватися у центрі Менора, який має закриту парковку.

За фактом нападу на знімальну групу «УП» у Дніпрі поліція розпочала два кримінальних провадження: перешкоджання професійній діяльності журналістів (ст. 171 ККУ) та погрози або насильство щодо журналістів (ст. 345-1 ККУ).

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що поліція встановила нападників, їм вже вручили підозри у перешкоджанні професійній діяльності журналістів.

Скріншот відео: «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7141
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду