detector.media
30.09.2022 17:04
Україна подає заявку на вступ до НАТО
Україна подає заявку на вступ до НАТО
Україна подає заявку на вступ в НАТО в пришвидшеному порядку.

Президент Володимир Зеленський оголосив про подачу Україною заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу.

«Де-факто ми вже пройшли свій шлях до НАТО. Де-факто ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України – реальні на полі бою та в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо одне одному, ми допомагаємо одне одному, і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс. Де-факто.

Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре. За процедурою, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У пришвидшеному порядку. Ми робимо свій визначальний крок, підписуючи заявку України на вступ у пришвидшеному порядку до НАТО», –  заявив Зеленський.

Поки триватиме розгляд заявки України на вступ до НАТО, Україна пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки згідно з Київським безпековим договором.

Нагадаємо, 23 червня лідери Європейського союзу на саміті в Брюсселі підтримали надання статусу кандидата на вступ до ЄС для України і Молдови.  

30 вересня президент Зеленський провів термінове засідання РНБО, на ньому розглянули питання про «забезпечення колективної безпеки України та євроатлантичного простору».

Члени РНБО розглянули питання про чергові спроби анексії території України та ескалацію збройної агресії з боку Російської Федерації. 

30 вересня російський диктатор Володимир Путін заявив про нібито «приєднання» до РФ тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.  

Також російський диктатор на тлі поразок російських військ вимагає від України «припинити вогонь та повернутися до переговорів».

Після розгрому російських військ на Харківщині Кремль нашвидкуруч організував так звані «референдуми» на тимчасово окупованих територіях України.

Україна заявила, що жодні дії РФ не вплинуть на політику визволення територій, які окупували росіяни, західні лідери також заявили, що не визнають фейкових «референдумів».

Фото: GPA Photo Archive/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY