Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС

Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС

23 Червня 2022
2193
23 Червня 2022
21:47

Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС

2193
Президент Європейської Ради Шарль Мішель назвав це рішення «історичним».
Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС
Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС

У четвер, 23 червня, лідери Європейського союзу на саміті в Брюсселі підтримали надання статусу кандидата на вступ до ЄС для України і Молдови.  

Президент Європейської Ради Шарль Мішель у твіттері назвав це рішення «надзвичайно важливим кроком» обох країн на шляху до ЄС та «історичним моментом». 

Щодо Грузії, яка також подавала заявку на отримання статусу кандидата, то вона зможе отримати його, як тільки Тбілісі виконає низку умов.

«Європейська рада визнає європейську перспективу України, Молдови і Грузії. Майбутнє цих країн та їхніх громадян лежить у межах Європейського союзу», – йшлося в проєкті підсумкової декларації саміту, копію якого має «Радіо Свобода».

28 лютого президент України Володимир Зеленський на тлі масштабної російської агресії підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю телеканалу Euronews заявила, що Україна належить до Європейського Союзу, і Союз хоче, аби вона приєдналася до нього з часом.

«Так, із часом вони будуть з нами. Вони одні з нас, і ми хочемо їх прийняти», — заявила фон дер Ляєн.

Європарламент та Єврокомісія підтримали надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

11 березня відбулось неформальне засідання Європейської ради. У підсумковій декларації країни Євросоюзу заявили, що вважають Україну частиною своєї сім'ї, але не можуть розпочати пришвидшений вступ нашої держави до унії.

Фото: Dimitris Avramopoulos/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2193
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду