detector.media
29.09.2022 14:48
Гендиректор Yakaboo Іван Богдан звільнився через сексистський жарт
Гендиректор Yakaboo Іван Богдан звільнився через сексистський жарт
«Це важливий урок для мене. Я усвідомлюю всю відповідальність і розумію наслідки. Ми у компанії прийняли непросте, але правильне спільне рішення - я йду з посади СЕО Yakaboo», – написав Іван Богдан.

Гендиректор онлайн-книгарні Yakaboo Іван Богдан звільнився через невдалий жарт про жінок під час дискусії «Українська книга: після війни, геть від Москви». Про це він оголосив у фейсбуці.

На запитання, що він може розповісти про українського читача, Іван Богдан сказав: «Більше купують жінки. Як завжди витрачають кошти, які заробляють чоловіки».

Після появи відео з цими словами користувачі фейсбука почали залишати під дописами Івана Богдана обурені коментарі з приводу його висловлювання. Гендиректор Yakaboo там же, в коментарях, пояснив, що не хотів нікого образити, а його слова – це відсилка до особистого досвіду і того, скільки грошей витрачає на книжки його дружина.

«Хочу публічно принести всім свої щирі вибачення. Мій невдалий вислів вчора під час панельної дискусії про портрет сучасного українського читача викликав у соцмережах справедливе обурення.

Я усвідомлюю, що такі формулювання неприпустимі у жодній формі та за будь-якої ситуації. Повірте, я дуже жалкую про вчорашній інцидент. Ніколи так не мислив та не маю жодних упереджень в гендерному питанні.

Це важливий урок для мене. Я усвідомлюю всю відповідальність і розумію наслідки. Ми у компанії прийняли непросте, але правильне спільне рішення - я йду з посади СЕО Yakaboo», – написав Іван Богдан в окремому дописі.

Пресслужба Yakaboo також опублікувала заяву компанії: 

«Ми впевнені, Іван Богдан не мав на меті нікого образити, оскільки ніколи не мав упереджень в питаннях гендеру та завжди ставився до жінок з повагою.

Але його висловлювання не сумісне з цінностями, культурою та поглядами, які сповідує наша Компанія, наші Акціонери, наша Команда.

Цінності – це не папірець на стіні. Вони перевіряються діями і відповідними рішеннями. Повага до наших клієнтів, партнерів, співробітників – є ключовою цінністю компанії. Без винятків.

У зв’язку з цим ми ухвалили єдине можливе рішення. Іван Богдан відсторонений від управління компанією», – йдеться в заяві.

Тимчасово функції СЕО Yakaboo виконуватиме директорка з операційної діяльності Олена Безугла.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY