«Рашизм це…». У Києві відкрилася вулична виставка про ідеологію окупантів (ФОТО)

«Рашизм це…». У Києві відкрилася вулична виставка про ідеологію окупантів (ФОТО)

22 Вересня 2022
1398
22 Вересня 2022
15:23

«Рашизм це…». У Києві відкрилася вулична виставка про ідеологію окупантів (ФОТО)

1398
Виставка є нагадуванням про злочини, що несуть людиноненависницькі ідеології, які пропагують ненависть і війну.
«Рашизм це…». У Києві відкрилася вулична виставка про ідеологію окупантів (ФОТО)
«Рашизм це…». У Києві відкрилася вулична виставка про ідеологію окупантів (ФОТО)

У четвер, 22 вересня, у Києві на площі Слави біля входу до Парку Вічної слави відкрилася вулична виставка «Рашизм це…». 

Виставка створили Український інститут національної пам’яті, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, а також Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, аби розкрити зміст рашизму, під гаслами якого сьогодні російські загарбники вбивають українців.

Рашизм – це квазіідеологія, замішана на суперечливому поєднанні ідей фашизму і більшовизму, нацизму і євразійства, реваншизму і ксенофобії з мімікрією під «духовність православ’я» та «велич російської культури».

Як повідомляє МКІП, на 16 виставкових стендах продемонстровані характерні риси рашизму: культ «скрєп» і культ вождя, імперський реваншизм і «побєдобєсіє», агресивна пропаганда і ксенофобія, а також ті злочини, що здійснюють рашисти. Така виставка – це нагадування про злочини, що несуть людиноненависницькі ідеології, які пропагують ненависть і війну.

«Ми точно не знаємо, яким словом назвуть те, що росіяни роблять сьогодні в Україні, через роки. Можливо придумають іншу назву. Наразі назва "рашизм" видається такою, якою можна назвати жахливе поєднання більшовизму і фашизму, ксенофобії й російських "скрєпов", всього, що ми бачимо в Маріуполі, в Бучі, в містах, які цими днями зазнають обстрілів – Запоріжжі, Миколаєві. Позавчора я був в Ізюмі. І я б, звичайно, застосував інше слово, ніж рашизм, до того, що я там побачив. Але щоб ввести у міжнародний вжиток назву злочинів, які робить Росія в Україні, цього буде достатньо. Тут є докази того, що ми називаємо рашизмом, з яким очевидно варто покінчити якомога раніше. Сьогодні вночі відбувся обмін полоненими. Багато азовців повертаються додому, і символічно, що це зроблено в день оголошення так званої мобілізації в Росії. На кожен виклик знайдемо відповідь», – сказав очільник МКІП Олександр Ткаченко.

Дату презентації обрали не випадково: цього дня у 1939 році два тоталітарних режими – нацистський і комуністичний – провели спільний військовий парад у Бресті після того, як розв’язали Другу світову війну і знищили польську державу.  

Фото: МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1398
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду