Gwara Media запустило англомовну редакцію і шукає журналістів

Gwara Media запустило англомовну редакцію і шукає журналістів

16 Вересня 2022
1220
16 Вересня 2022
08:30

Gwara Media запустило англомовну редакцію і шукає журналістів

1220
Контент розділу англомовних новин на сайті не дублює українськомовну версію, окрім деяких новин.
Gwara Media запустило англомовну редакцію і шукає журналістів
Gwara Media запустило англомовну редакцію і шукає журналістів

Харківське онлайн-видання Gwara Media запустило англомовну редакцію новин. У коментарі «Детектору медіа» редакція повідомила, що шукає в команду двох журналістів.

Gwara Media пише про соціальні зміни в Харкові та Україні. Англомовну версію вирішили створити, щоб більш оперативно доносити до міжнародної авдиторії, в тому числі журналістів, актуальну інформацію про життя Харкова.

«Спочатку ми запустили новини англійською мовою у нашому твіттері, а потім вирішили зробити повноцінну версію розділу новин на сайті. Місто зараз є одним з епіцентрів воєнних дій, тому важливо зробити інформацію з перших рук доступною», – зазначив редактор-координатор Gwara Media Сергій Прокопенко.

Контент англомовної версії, як розповіли в редакції, не дублює українську, окрім деяких новин, які перекладають і адаптують англійською. Загалом англомовна редакція є окремим відділом з окремим редактором.

Видання має досвід співпраці з міжнародними редакціями: у квітні вийшов документальний фільм «Ukraine: A City Under Siege» спільно з Al Jazeera. Наразі Gwara Media працює над документальним фільмом про воєнні злочини за підтримки «Deutsche Welle Україна».

Нагадаємо, раніше «Український тиждень» запустив франкомовний сайт, а видання «Рубрика» – англомовний подкаст Solutions from Ukraine.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1220
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду