detector.media
16.09.2022 08:30
Gwara Media запустило англомовну редакцію і шукає журналістів
Gwara Media запустило англомовну редакцію і шукає журналістів
Контент розділу англомовних новин на сайті не дублює українськомовну версію, окрім деяких новин.

Харківське онлайн-видання Gwara Media запустило англомовну редакцію новин. У коментарі «Детектору медіа» редакція повідомила, що шукає в команду двох журналістів.

Gwara Media пише про соціальні зміни в Харкові та Україні. Англомовну версію вирішили створити, щоб більш оперативно доносити до міжнародної авдиторії, в тому числі журналістів, актуальну інформацію про життя Харкова.

«Спочатку ми запустили новини англійською мовою у нашому твіттері, а потім вирішили зробити повноцінну версію розділу новин на сайті. Місто зараз є одним з епіцентрів воєнних дій, тому важливо зробити інформацію з перших рук доступною», – зазначив редактор-координатор Gwara Media Сергій Прокопенко.

Контент англомовної версії, як розповіли в редакції, не дублює українську, окрім деяких новин, які перекладають і адаптують англійською. Загалом англомовна редакція є окремим відділом з окремим редактором.

Видання має досвід співпраці з міжнародними редакціями: у квітні вийшов документальний фільм «Ukraine: A City Under Siege» спільно з Al Jazeera. Наразі Gwara Media працює над документальним фільмом про воєнні злочини за підтримки «Deutsche Welle Україна».

Нагадаємо, раніше «Український тиждень» запустив франкомовний сайт, а видання «Рубрика» – англомовний подкаст Solutions from Ukraine.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY