Оголошено шорт-лист Букерівської премії-2022

Оголошено шорт-лист Букерівської премії-2022

7 Вересня 2022
996
7 Вересня 2022
14:48

Оголошено шорт-лист Букерівської премії-2022

996
Більшість творів короткого списку натхнені реальними подіями, від громадянської війни в Шрі-Ланці та повалення Роберта Мугабе до скандалу з притулками Магдалини в Ірландії та вбивства Еммета Тіла в США.
Оголошено шорт-лист Букерівської премії-2022
Оголошено шорт-лист Букерівської премії-2022

Опубліковано короткий список книжок, що претендують на Букерівську премію у 2022 році.

До шорт-листа увійшли:

  • «Слава» Новайолет Булавайо;
  • «Патока Уокер» Алана Гарнера;
  • «О, Вільям!» Елізабет Страут;
  • «Дерева» Персіваля Еверетта;
  • «Такі маленькі речі» Клер Кіґен;
  • «Сім місяців Маалі Алмейди» Шехан Карунатілака.

За словами голови журі Ніла МакГрегора, дії у цих шести книгах «відбуваються в різних місцях у різний час і розповідають про події, які певною мірою відбуваються скрізь і стосуються всіх нас».

Шість авторів представляють п’ять різних національностей і чотири континенти. У короткому списку дотрималися гендерного балансу. Алану Гарнеру в ніч церемонії нагородження переможців виповниться 88 років. Серед претендентів на Букерівську премію ще ніколи не було автора, старшого за нього.

Більшість відібраних творів пов'язані із реальними подіями — від громадянської війни в Шрі-Ланці та повалення Роберта Мугабе до скандалу з притулками Магдалини в Ірландії та вбивства Еммета Тіла в США.

«Маленькі речі, подібні до цих» Клер Кіґен є найкоротшим твором, який коли-небудь відзначали цією премією: у цій книзі 116 сторінок. А «Патока Уокер» Алана Гарнера містить менше слів.

Переможця премії оголосять 17 жовтня.

Нагадаємо, лауреатом Букерівської премії 2021 року став південноафриканський драматург і прозаїк Деймон Галгут зі своїм дев'ятим романом «Обіцянка».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
996
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду