detector.media
07.09.2022 14:48
Оголошено шорт-лист Букерівської премії-2022
Оголошено шорт-лист Букерівської премії-2022
Більшість творів короткого списку натхнені реальними подіями, від громадянської війни в Шрі-Ланці та повалення Роберта Мугабе до скандалу з притулками Магдалини в Ірландії та вбивства Еммета Тіла в США.

Опубліковано короткий список книжок, що претендують на Букерівську премію у 2022 році.

До шорт-листа увійшли:

За словами голови журі Ніла МакГрегора, дії у цих шести книгах «відбуваються в різних місцях у різний час і розповідають про події, які певною мірою відбуваються скрізь і стосуються всіх нас».

Шість авторів представляють п’ять різних національностей і чотири континенти. У короткому списку дотрималися гендерного балансу. Алану Гарнеру в ніч церемонії нагородження переможців виповниться 88 років. Серед претендентів на Букерівську премію ще ніколи не було автора, старшого за нього.

Більшість відібраних творів пов'язані із реальними подіями — від громадянської війни в Шрі-Ланці та повалення Роберта Мугабе до скандалу з притулками Магдалини в Ірландії та вбивства Еммета Тіла в США.

«Маленькі речі, подібні до цих» Клер Кіґен є найкоротшим твором, який коли-небудь відзначали цією премією: у цій книзі 116 сторінок. А «Патока Уокер» Алана Гарнера містить менше слів.

Переможця премії оголосять 17 жовтня.

Нагадаємо, лауреатом Букерівської премії 2021 року став південноафриканський драматург і прозаїк Деймон Галгут зі своїм дев'ятим романом «Обіцянка».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY