Медіа про музику та культуру «Слух» запускає англомовну редакцію

Медіа про музику та культуру «Слух» запускає англомовну редакцію

31 Серпня 2022
994
31 Серпня 2022
16:25

Медіа про музику та культуру «Слух» запускає англомовну редакцію

994
На SLUKH.MEDIA закордонний читач зможе ознайомитися з актуальною українською музикою та культурою через регулярні новини, добірки та авторські публікації.
Медіа про музику та культуру «Слух» запускає англомовну редакцію
Медіа про музику та культуру «Слух» запускає англомовну редакцію

Медіа про музику та культуру «Слух» запускає англомовну редакцію, де розповідатиме про українську музику та культуру для міжнародної аудиторії.

Ідею створення англомовної версії SLUKH.MEDIA в редакції обговорювали протягом 2021 року. Повномасштабна війна дала остаточний імпульс:

«Коли стало зрозуміло, що увага світових медіа зосередилася на Україні, зокрема на культурі, ми вирішили, що настав час реалізувати нашу ідею. Спочатку ми оновлювали сайт та готували його. Паралельно до нас долучилась журналістка та культурна менеджерка Анаід Агаджанова, яка взяла на себе організацію операційної роботи англомовної редакції. Сподіваємося, що цим ми зможемо посприяти популяризації української культури та музики зокрема серед міжнародної аудиторії. Спочатку важливо, щоб цим сайтом користувалась індустрія, а вже потім підтягнуться й інші», — каже Максим Сердюк, співзасновник і головний редактор «Слух» (slukh.media).

«Мене завжди непокоїв той факт, що за 31 рік незалежності України в нас так і не з’явилось англомовного видання, яке б розповідало про українську культуру з фокусом на музику для закордонної аудиторії. Тому ми разом із командою "Слух" вирішили це нарешті виправити», — каже Анаід Агаджанова, координаторка англомовної редакції «Слух». 

На SLUKH.MEDIA закордонний читач зможе ознайомитися з актуальною українською музикою та культурою через регулярні новини, добірки та авторські публікації. Також на сайті можна прочитати історичні матеріали про українську музику для розуміння контексту її розвитку.

«Важливо підкреслити, що ми запускаємо не англомовну версію з перекладами поточного контенту "Слуху", а саме англомовну редакцію. Ми разом із Максимом Сердюком розробили окремий редакційний план, що складається саме зі створених для закордонної аудиторії матеріалів про актуальні події та новини музичного процесу країни, а також інформуватиме про активності наших артистів за її межами», — каже Анаід Агаджанова.

«Ми розуміємо, що на початках наш ресурс має стати “точкою входу” та першоджерелом інформації про українську музику для світу, працювати насамперед для профільних інституцій, а читацьку аудиторію ми плануємо нарощувати завдяки контенту про наших артистів, які вже відомі світу та активно зараз гастролюють за кордоном», — каже Максим Сердюк.

Медіа «Слух» запустилося у травні 2018 року за ініціативи квиткового сервісу Concert.ua. Серед найпомітніших проєктів «Слух» — документальний серіал про нову українську культуру СПАЛАХ і однойменний фестиваль, який відбувся у серпні 2021 року. Наразі англомовна редакція працює на волонтерських засадах. 

У межах країни медіа заручилось інформаційною підтримкою культурних інституцій Український інститут та Ukrainian Music Export. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
994
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду