У складі комітету гуманітарної та інформаційної політики відбулися зміни

У складі комітету гуманітарної та інформаційної політики відбулися зміни

26 Серпня 2022
2191
26 Серпня 2022
13:24

У складі комітету гуманітарної та інформаційної політики відбулися зміни

2191
Змінено назву підкомітету і доповнено склад комітету.
У складі комітету гуманітарної та інформаційної політики відбулися зміни
У складі комітету гуманітарної та інформаційної політики відбулися зміни

Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні 26 серпня 2022 року більшістю голосів вніс зміни у структурі комітету.

Зокрема, виконуючи міжнародно-правові зобов'язання України у сфері європейської інтеграції, було доповнено повноваженнями підкомітет з питань інформаційної політики і змінено його назву на підкомітет з питань інформаційної політики та євроінтеграції.

Цей підкомітет займатиметься питаннями адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС). Представники фракції «Європейська солідарність» утрималися від такого рішення.

На думку члена комітету Миколи Княжицького, в парламенті є профільний комітет з євроінтеграції, і не потрібно дублювати його функції. Також було розглянуто питання про обрання членом підкомітетів Комітету народного депутата України Олександра Валерійовича Божкова, який наприкінці липня увійшов до складу комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Зараз більшість членів комітету гуманітарної та інформаційної політики — з фракції «Слуга народу» (10 із 19 членів). Комітет очолює Микита Потураєв («Слуга народу»). Перша заступниця — Ірина Констанкевич (група «За майбутнє»); заступники — Євгенія Кравчук і Павло Сушко («Слуга народу»), секретар — Олександр Абдуллін («Батьківщина»). Члени комітету: Андрій Боблях, Єлизавета Богуцька, Олександр Божков, Олександр Кабанов, Дмитро Нальотов, Олександр Санченко і Тетяна Скрипка (раніше Рябуха) («Слуга народу»); Олександр Качний, Ренат Кузьмін і Юрій Павленко («Опозиційна платформа — За життя»); Микола Княжицький, Софія Федина та Володимир В’ятрович («Європейська солідарність»), Гео Лерос (позафракційний).

Нагадаємо, на засіданні 26 серпня 2022 року комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував скасувати наказ Держкіно щодо «Довженко-Центру».

Архівне фото: Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2191
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду