detector.media
26.07.2022 19:23
Журналістка американського Vogue у захваті від діяльності й стилю першої леді України
Журналістка американського Vogue у захваті від діяльності й стилю першої леді України
...а також від успіхів Зеленського на інформаційному фронті.

Американський Vogue опублікував інтерв'ю та digital-обкладинку з портретом першої леді України Олени Зеленської. У жовтні версія цієї обкладинки вийде в друкованому журналі, повідомляє редакція Vogue.

На початку липня для інтерв’ю до Києва приїздила редакція американського Vogue та відома фотографка Енні Лейбовіц. Зйомку команда з США організовувала в партнерстві з українською редакцією Vogue.

Публікація, що містить елементи нарису, вийшла під назвою «Портрет хоробрості: перша леді України Олена Зеленська». Втім, ідеться у ній і про президента.

«Із самого початку ця війна велася як на землі, так і в інформаційному просторі, де Зеленський – кмітливий, телегенічний, реалістичний, незмінно вдягнений у свої знамениті футболки кольору хакі, – вів її успішно. Нині, на новому вирішальному етапі, коли Україна бореться за міжнародну підтримку й надання ще більшої військової допомоги, вже не є другорядною чи декоративною і роль Першої леді», — відзначає журналістка Рейчел Донадіо.

Також у публікації міститься чимало компліментів на адресу Олени Зеленської, починаючи від її стилю і завершуючи темою турботи про дітей, які постраждали внаслідок дій російської армії.

Окрім спостережень Донадіо, подано коментар колишньої редакторки Vogue Ukraine Тетяни Соловей, яка нині мешкає у Лондоні. На думку Соловей, постать Зеленської після початку великої війни була помітною і критично важливою.

«Жіночі голоси у цій війні мають бути почутими, мають бути представлені, – каже редакторка. – Зеленська «першою заговорила про людський досвід війни». І саме Перша леді допомогла Україні відстояти власний голос. На початку війни «весь медіаландшафт був таким: «Байден сказав», «Борис Джонсон сказав», «Олаф Шольц щось сказав». Що про Україну думають більші гравці? Чого хоче Путін». За словами Тетяни Соловей, присутність Зеленської у просторі важлива для України: «Її присутність у засобах масової інформації допомагає надати Україні відчуття волі як країни, яка має право бути почутою, говорити, вважатися актуальною».

Важливою складовою матеріалу є портрети Першої леді та подружжя Зеленських авторства Енні Лейбовіц, якій позували і Мік Джаггер, і королева Єлизавета.

Редакції Vogue різних країн світу публікують ці портрети у соціальних мережах, зокрема, в Україні і Великій Британії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY