detector.media
20.07.2022 12:35
Росія попросила генсека ООН допомогти закрити сайт «Миротворець»
Росія попросила генсека ООН допомогти закрити сайт «Миротворець»
Росіяни скаржаться на «злочинну діяльність» сайту та нібито наявність в його базі неповнолітніх. В ООН раніше також закликали до закриття сайту, а в Україні його роботу розслідувала кіберполіція.

Росія попросила генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша допомогти закрити український сайт «Миротворець». Про це повідомило російське державне пропагандистське видання «РИА Новости» з посиланням на відповідний лист російського постійного представництва в ООН.

«Ми просимо вас зробити необхідні кроки, щоб звернути увагу української влади на злочинну діяльність проєкту "Миротворець" та змусити їх закрити його», — наголошується в листі.

При цьому автори звернення заявляють, що «Миротворець» нібито загрожує дітям та підліткам — в базі сайту начебто є особисті дані 327 неповнолітніх.

Раніше Росія намагалася домогтись закриття сайту, звертаючись до ЮНІСЕФ. 

У 2019 році моніторингова місія ООН в Україні заявила про незаконність сайту «Миротворець» і закликала депутатів Верховної Ради ініціювати його закриття. В ООН також заявляли, що сайт порушує право на приватне життя і презумпцію невинуватості. Того ж року президент Володимир Зеленський заявив, що не збирається втручатись у роботу сайту.

Центр «Миротворець» – організація і однойменний сайт, що збирає і публікує інформацію про людей та організації, дії яких, за оцінкою «Миротворця», «мають явні ознаки злочинів та правопорушень і спрямовані на підрив державного суверенітету та територіальної цілісності України». У 2016 та 2019 роках сайт оголошував про припинення роботи, проте згодом її поновлював.

У 2021 році кіберполіція почала розслідування щодо сайту «Миротворець» після звернення омбудсмана.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY