Ювілейний фестиваль «Кіносарай» через війну проведуть у Києві

Ювілейний фестиваль «Кіносарай» через війну проведуть у Києві

18 Липня 2022
2046
18 Липня 2022
20:37

Ювілейний фестиваль «Кіносарай» через війну проведуть у Києві

2046
Його темою стане «Прояв волі». Сплачуючи високу ціну, мільйони українців наближають військову, культурну та ідеологічну перемоги, нагадують організатори «Кіносараю».
Ювілейний фестиваль «Кіносарай» через війну проведуть у Києві
Ювілейний фестиваль «Кіносарай» через війну проведуть у Києві

10-тий міжнародний фестиваль «Кіносарай» замість мистецького хутора Обирок на Чернігівщині проведуть у Києві. Про це повідомляє пресслужба кінофоруму.

«Обирок, на щастя, неушкоджений, але близькість російського кордону становить велику небезпеку для наших гостей, немає також і мосту на трасі», — йдеться у коментарі пресслужби.

У Києві кінофестиваль проведуть на двох локаціях: «Це простір Skvo Space на березі Дніпра, місце, що максимально наближує атмосферу хутора Обирок посеред столиці. Друга локація — артхаусний кінотеатр KINO42 на Подолі, де покази не припиняються навіть під час повітряних тривог, адже кінотеатр знаходиться в укритті».

Тема ювійного фестивалю — «Прояв волі». Фільми та події фокусуватимуться на «внутрішньоособистісній і колективній силі». Сплачуючи високу ціну, мільйони українців наближають військову, культурну та ідеологічну перемоги, нагадують організатори «Кіносараю».

Під час фестивалю відбудеться показ міжнародної та національної короткометражних програм та добірки фільмів про сталий розвиток.

Спеціальним показом програми «Сталий розвиток» та фільмом-закриття стане українська премʼєра фільму «Чорнобиль: Втрачені стрічки» (2022), що заснована на архівних матеріалах. Її кінорежисером та продюсером виступає Джеймс Джонсом. Українським продюсером стрічки є Сергій Солодько. Автор фільму Джеймс Джонс особисто представить фільм та відвідає Київ.

Фільм створено Top Hat Productions спільно зі Sky Studios. Партнерами виступають HBO Documentary Films та Sky Original.

Під час фестивалю організатори планують провести низку зустрічей з кіномитцями. Відвідати подію можливо за квитками.

За форматом, фестиваль позитивного кіно «Кіносарай» презентує кіно «подалі від пекельного літнього міста, ближче до лісу, озера Полковниця, барвистих лугів та наймальовничіших заходів сонця». Одним із його засновників є кінорежисер та мандрівник Леонід Кантер. На його вшанування присуджується спеціальна нагорода «За пристрасть і вогонь».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2046
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду