Гран-прі фестивалю «Кіносарай» отримала стрічка Анни Дудко

Гран-прі фестивалю «Кіносарай» отримала стрічка Анни Дудко

29 Червня 2021
1742

Гран-прі фестивалю «Кіносарай» отримала стрічка Анни Дудко

1742
Вручення нагород відбулось уночі 28 червня.
Гран-прі фестивалю «Кіносарай» отримала стрічка Анни Дудко
Гран-прі фестивалю «Кіносарай» отримала стрічка Анни Дудко

Гран-прі кінофестивалю позитивного кіно «Кіносарай» отримала анімаційна картина «Глибока вода» режисерки Анни Дудко. Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

 «Десь у глибинах підсвідомості ми всі однаково голі та беззахисні перед нашими бажаннями», — так члени журі  охарактеризували стрічку Анни Дудко.

Спеціальну нагороду імені Леоніда Кантера «За пристрасть і вогонь», яку минулого року заснував режисер Ярослав Попов, отримала Марія Саулко за картину Dispersya «за відверту історію про пошук свого місця в цьому світі та внутрішнє світло, яке завжди в нас».

Приз за найкращий фільм програми про сталий розвиток «Спаржевий ліс» отримала турецька стрічка Fount/«Джерело» режисера Evrim İnci. Як зазначили члени журі, «це документальна стрічка про висушені озера та глибокі шрами в житті мігрантів».

Окрім нагороди переможець отримав подарунок від ресайклінгової агенції «Re:ban», яка дає друге життя використаним рекламним банерам, виробляючи з них сумки, бананки, рюкзаки, чохли для ноутбуків. 

Приз у категорії «Короткометражні ігрові міжнародні фільми» отримує стрічка Big Touch/«Великий обняв», реж. Christopher Tenzis, США — за «виразність і лаконічність висловлювання про те, що всі ми потребуємо вчасно простягнутої руки назустріч».

Нагороду за найкращий короткометражний документальний міжнародний фільм отримала стрічка Here is Hoping/«Та ось сподівання», реж. Mirosław Kłopotowski, Польща — за ніжність, гумор та елегантність розповіді про приятелювання літньої жінки й молодого хлопця, автора фільму.

Міжнародний анімаційний конкурс теж мав свого переможця — анімаційну стрічку Little Happiness/«Маленьке щастя», реж. Verónica Casimiro Rosales, Junior's Juarez Shuan, Перу. 

Приз у конкурсній програмі «Короткометражні ігрові українські фільми» вручили фільму «Потерпи трохи» режисерки Любові Гончаренко — за «тонке відчуття розмовної мови, переконливі діалоги та роботу з акторами».

Приз у категорії «Короткометражні документальні українські фільми» отримала стрічка «Біла Перлина КривДжазу» режисера Андрія Хохолкіна про колишнього ударника у дитячому джазовому колективі з Кривого Рогу. «Часом вчорашній музикант стає таксистом, так буває, це життя. Але це не значить, що в житті таксиста немає місця для джазу», — зауважило журі.

Спеціальний приз (безкоштовну акредитацію та преселекцію) від кінофестивалю документального кіно Ji.hlava у Чехії отримала режисерка Зоя Лактіонова за стрічку «Територія пустих вікон». Програмний департамент кінофестивалю у Їглаві відзначив картину через її  поетичність, сміливе дослідження естетичної форми й разом із тим  донесення до глядача важливості теми.

Найкращим українським анімаційним фільмом стала стрічка Ольги Гаврилової «Війна, що змінила Рондо».

Перемогу у конкурсі дитячого кіно «Пітахая думок» отримала картина Eraser/«Ластик», реж. Jamie Kassler, Японія.

Нагадаємо, проект 9-го МКФ позитивного кіно «Кіносарай» реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Державного агентства розвитку туризму.

Визначало переможців журі 9-го «Кіносараю» у складі кінорежисерки й письменниці Ірина Цілик, кінооператора Сергія Стеценка, режисера-аніматора Родіона Шуби та звукорежисерки Марії Нестеренко. Переможця у конкурсі дитячого кіно «Пітахая думок» визначило дитяче журі у складі Магдалени Кантер, Наяни Мостової та Руслани Туркової. 

 Фото: Пресслужба фестивалю, автор Володимир Демченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду