Режисера Леоніда Кантера знайдено застреленим на Чернігівщині (ДОПОВНЕНО)

Режисера Леоніда Кантера знайдено застреленим на Чернігівщині (ДОПОВНЕНО)

5 Червня 2018
5031

Режисера Леоніда Кантера знайдено застреленим на Чернігівщині (ДОПОВНЕНО)

5031
4 червня на хуторі Обирок на Чернігівщині знайдено тіло українського режисера, колишнього журналіста Леоніда Кантера. Поліція відкрила провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині). Основна версія - самогубство.
Режисера Леоніда Кантера знайдено застреленим на Чернігівщині (ДОПОВНЕНО)
Режисера Леоніда Кантера знайдено застреленим на Чернігівщині (ДОПОВНЕНО)

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив речник Головного управління Національної поліці України в Чернігівській області Сергій Бриль.

«Вчора близько 10-ї години вечора до поліції надійшла інформація про те, що людина покінчила життя самогубством. Це у Бахмацькому районі. На місце виїхала слідчо-оперативна група для перевірки. Дійсно знайшли тіло чоловіка з наскрізним вогнепальним пораненням у щелепу. Поряд з тілом правоохоронці знайшли зброю, якою людина вкоротила собі життя. В подальшому група знайшла також передсмертну записку», - розповів пан Бриль деталі.

«Інформацію було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження як "самогубство". Перевіряються всі обставини події. Тіло направлено до моргу, проводиться перевірка», – додав він.

Поліція не повідомляє, про що саме режисер писав у передсмертній записці. Пан Бриль повідомив, що судячи з її змісту, «Леонід Кантер дійсно вирішив вкоротити собі віку».

Речник Національної поліції України Ярослав Тракало уточнив «Детектору медіа», що провадження відкрито за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

«Відкрито за ч 1 ст 115 ККУ. Далі вона може бути перекваліфікована», – сказав він.

Загибель режисера Леоніда Кантера підтвердила у Facebook його продюсерка Катерина Мізіна. Судячи з її допису, вона підтвердила, що це було самогубство.

У коментарі «Детектору медіа» Катерина Мізіна повідомила, що це було самогубство. З її слів, попрощатися з Леонідом Кантером можна буде 29 червня - 1 липня на кінофестивалі «Кіносарай» на мистецькому хуторі Обирок. «Замість похорону буде кінофестиваль на Обирку "Кіносарай", і Леонід попросив зібратися всім там», - повідомила продюсерка.

Леоніду Кантеру було 36 років, у нього залишилися дружина і троє маленьких дітей.

У 1998 році працював журналістом та ведучим Національної телекомпанії України. 2003 році Леонід Кантер заснував кіностудію «Лізард філмс», яка зняла близько 50-ти коротометражних, кілька повнометражних і документальних стрічок. У 2007 році він оселився на хуторі Обирок (Чернігівська область) та перетворив його в творче поселення. Він організовував фестивалі, творчі заходи та народні свята.

У серпні 2014 року пішов добровольцем у 2-й батальйон Національної гвардії України. Леонід Кантер разом з другом і режисером Іваном Яснієм зняли документальні фільми «Війна за свій рахунок» про Нацгвардію, «Добровольці Божої Чоти» про захисників Донецького аеропорту та «Міф» про оперного співака Василя Сліпака, який загинув у ході бойових дій на Донбасі в лавах добровольців.

«Детектор медіа» висловлює співчуття родині, друзям, колегам, шанувальникам Леоніда Кантера.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5031
Читайте також
22.02.2019 10:09
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
4 198
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду