Тимчасовим керівником СБУ став перший заступник Баканова

Тимчасовим керівником СБУ став перший заступник Баканова

18 Липня 2022
1773
18 Липня 2022
12:40

Тимчасовим керівником СБУ став перший заступник Баканова

1773
Напередодні президент усунув голову СБУ Івана Баканова від виконання обов'язків. Він може повернутись до роботи після проведення службової перевірки. Про звільнення наразі не йдеться.
Тимчасовим керівником СБУ став перший заступник Баканова
Тимчасовим керівником СБУ став перший заступник Баканова

Президент України Володимир Зеленський призначив тимчасово виконуючим обов'язки голови Служби безпеки України Василя Малюка. До цього він був першим заступником голови відомства Івана Баканова.

Як зазначає «Слово і діло», Василь Малюк – бригадний генерал, з березня 2022 року – перший заступник голови СБУ. Раніше був заступником міністра внутрішніх справ, а перед тим – начальником ГУ з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Загалом в органах держбезпеки Малюк працює з 2001 року.

Нагадаємо, напередодні президент усунув Івана Баканова від виконання обов'язків голови СБУ. Також глава держави відсторонив генеральну прокурорку Ірину Венедіктову. Про їхнє звільнення наразі не йдеться. Рішення щодо їхнього подальшого перебування на посадах Володимир Зеленський ухвалить після проведення службових перевірок. У своєму зверненні президент пояснив, що такі кадрові рішення пов'язані з виявленням великої кількості колаборантів у правоохоронних органах.

Обов’язки генпрокурора президент поклав на заступника Венедіктової – Олексія Симоненка.

Фото з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1773
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду