СБУ опублікувала звернення Івана Баканова

СБУ опублікувала звернення Івана Баканова

19 Липня 2022
1291
19 Липня 2022
12:27

СБУ опублікувала звернення Івана Баканова

1291
Баканов визнає «прорахунки, причини яких слід аналізувати окремо».
СБУ опублікувала звернення Івана Баканова
СБУ опублікувала звернення Івана Баканова

Служба безпеки України опублікувала звернення Івана Баканова, якого  президент України Володимир Зеленський усунув з посади.

«З першого дня в Службі я сповідував інший принцип – реальні справи не потребують словесної допомоги. Особливо в спецслужбі. Бо результат – самодостатня величина, яка не залежить від будь-яких суб’єктивних оцінок. Політичних інтриг та інших передумов. Тим більше у такій надчутливій сфері, як державна безпека. СБУ – не політична структура, а її голова – не політик. Ми займалися справами, а не піаром. Будували максимально прозорі відносини з суспільством, яке наразі чимало знає про досягнення Служби за останні 3 роки»,йдеться в зверненні Баканова.

Баканов у своєму зверненні визнає «прорахунки, причини яких слід аналізувати окремо».

«Водночас варто пам’ятати – складно за кілька років змінити систему, яка десятиліттями зазнавала впливу сильного і підступного ворога, що володіє необмеженими ресурсами», – додав він.

17 липня президент Володимир Зеленський усунув Івана Баканова від виконання обов'язків голови СБУ. Також глава держави відсторонив генеральну прокурорку Ірину Венедіктову. Щодо них були розпочаті службові перевірки. Обов’язки генпрокурора президент поклав на заступника Венедіктової – Олексія Симоненка.

Баканов був відсторонений відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту Збройних сил України. У ній зазначається, що підставою для усунення з посади є «невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків».

Тимчасовим виконувачем обов'язків голови СБУ призначено першого заступника Баканова Василя Малюка.

У своєму зверненні президент пояснив, що такі кадрові рішення пов'язані з виявленням великої кількості колаборантів у правоохоронних органах.

18 липня Зеленський направив до Верховної Ради подання на звільнення Баканова. 

Іван Баканов з кінця травня 2019 року був першим заступником голови СБУ, куди його призначив президент Володимир Зеленський, та виконував обов’язки голови. 29 серпня 2019-го був призначений головою СБУ. До того він очолював партію «Слуга народу» (з грудня 2017 року). Під час президентських виборів був керівником виборчого штабу Володимира Зеленського. До призначення в СБУ Баканов очолював дві компанії з групи компаній «Квартал» – ТОВ «Квартал 95» (телевізійний продакшн) і ТОВ «Студія Квартал-95» (компанія з організації розваг). 

Фото: пресслужба СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1291
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду