Рада призначила Василя Малюка головою СБУ

Рада призначила Василя Малюка головою СБУ

7 Лютого 2023
325
7 Лютого 2023
11:41

Рада призначила Василя Малюка головою СБУ

325
Призначення Малюка підтримали 324 нардепи.
Рада призначила Василя Малюка головою СБУ
Рада призначила Василя Малюка головою СБУ

У вівторок, 7 лютого, Верховна Рада призначила Василя Малюка головою Служби безпеки України. Про це повідомив нардеп фракції «Голос» Ярослав Железняк.

Подання президента Володимира Зеленського про призначення Малюка підтримали 324 нардепи. На голосуванні були присутні президент Зеленський, керівник ОП Андрій Єрмак, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, секретар РНБО Олексій Данілов та генеральний прокурор Андрій Костін.

Малюк у своєму зверненні зазначив, що першочерговими завданнями є очищення Служби, боротьба з колаборантами, поплічниками ворога та зрадниками всіх рівнів: «Це вимагає від спецслужби комплексного підходу – коли кожен напрям діяльності розвивається однаково якісно і рівномірно».

17 липня 2022 року президент Зеленський відсторонив голову Служби безпеки України Івана Баканова, пізніше звільнення Баканова підтримав парламент.

Баканов був відсторонений відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту Збройних сил України. У ній зазначається, що підставою для усунення з посади є «невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків».

18 липня президент призначив тимчасовим виконувачем обов’язків керівника СБУ Василя Малюка. 

Василю Малюку 39 років, закінчив Національну академію СБУ у 2005 році за спеціальністю «правознавство».

«Радіо Свобода» уточнює, що Малюк працює в органах державної безпеки із 2001 року. Обіймав посади регіонального рівня — від оперуповноваженого до заступника начальника управління.

З січня 2020 року став першим заступником начальника Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ. У березні 2020 року був призначений першим заступником голови СБУ — начальником Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Фото: пресслужба СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
325
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду