Про звільнення Баканова та Венедіктової наразі не йдеться – ОПУ

Про звільнення Баканова та Венедіктової наразі не йдеться – ОПУ

18 Липня 2022
1369
18 Липня 2022
11:33

Про звільнення Баканова та Венедіктової наразі не йдеться – ОПУ

1369
Будуть проводити службові перевірки, після чого президент Володимир Зеленський може внести до Верховної Ради подання про звільнення цих посадовців, якщо вважатиме за потрібне.
Про звільнення Баканова та Венедіктової наразі не йдеться – ОПУ
Про звільнення Баканова та Венедіктової наразі не йдеться – ОПУ

Заступник керівника Офісу президента України Андрій Смирнов в ефірі загальнонаціонального телемарафону пояснив, що укази президента про відсторонення генеральної прокурорки Ірини Венедіктової та усунення від виконання обов’язків голови Служби безпеки України Івана Баканова не означають їхнього звільнення.

За словами Смирнова, наразі будуть проводити службові перевірки, після чого президент Володимир Зеленський може внести до Верховної Ради подання про звільнення цих посадовців, якщо вважатиме за потрібне.

«Зараз мова про звільнення цих двох посадовців поки що не йде. Мова йде про те, що генерального прокурора відсторонено від посади, а голову СБУ тимчасово усунено від виконання покладених на нього обов’язків. Це пов'язано з тим, що президент і ми всі достатньо довго чекали більш конкретних і, можливо, радикальних результатів від керівників цих органів по очищенню від колаборантів і державних зрадників», – сказав він.

Заступник керівника ОПУ зауважив, що на шостому місяці повномасштабної війни продовжують виявляти багато колаборантів у правоохоронних органах. «Щоб унеможливити потенційний вплив Баканова та Венедіктової на кримінальні провадження, які розслідуються відносно і працівників цих двох інституцій, що підозрюються у співпраці з країною-агресором, президентом були прийняті відповідні рішення про відсторонення від посади і усунення від виконання покладених обов'язків», – пояснив Смирнов.

Він не виключає, що Ірина Венедіктова та Іван Баканов продовжать працювати на своїх посадах.

Різниця у формулюваннях в указах президента заступник голови ОПУ пояснив тим, що генерального прокурора «відсторонено» згідно з правом глави держави відсторонити ту посадову особу, яку він призначає і звільняє. Усунення Баканова від виконання обов’язків пов'язано з Дисциплінарним статутом ЗСУ, оскільки очільник СБУ є військовим.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1369
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду