Російських пропагандистів, як і воєнних злочинців, буде покарано — Громов

Російських пропагандистів, як і воєнних злочинців, буде покарано — Громов

30 Червня 2022
1554
30 Червня 2022
19:10

Російських пропагандистів, як і воєнних злочинців, буде покарано — Громов

1554
Перемога в інформаційній війні з РФ буде за нами, переконані у Генштабі ЗСУ.
Російських пропагандистів, як і воєнних злочинців, буде покарано — Громов
Російських пропагандистів, як і воєнних злочинців, буде покарано — Громов

Україна продовжує здобувати перемоги на фронті, успішно протистоячи агресору. Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу в медіацентрі «Україна – Укрінформ».

За його словами, від початку широкомасштабної збройної агресії РФ проти України пропагандисти окупанта декілька разів змінювали свою риторику щодо війни. «Трансформація їхніх наративів свідчить про те, що жоден із планів Кремля щодо захоплення України на даний час не реалізовано», – зауважив Громов.

Представник Генштабу ЗСУ навів такі приклади:

  • «Наприкінці лютого активно поширювалося повідомлення, спрямоване на залякування і дезорієнтацію населення України з одночасними меседжами щодо невідворотності і повної капітуляції, здачі в полон Збройних сил України. В березні почали з’являтися повідомлення, що швидко захопити 40-мільйонну країну не так просто. Але російське військове керівництво на щоденних брифінгах протягом майже місяця повідомляло, що втрати військ Російської Федерації відсутні».
  • «В квітні пропагандисти РФ намагалися переконати цільову аудиторію Росії, що все йде чітко за планом. Але залежно від того, як провалювався їхній бліцкриг, як горіли колони окупантів, змінювалась і риторика щодо виправдання затягування так званої спеціальної військової операції. Згодом почали лунати заяви про знищення військового потенціалу України. Тобто подальшого спротиву з боку ЗСУ начебто не було. Але у травні, коли росіяни залишили території Київської, Чернігівської, Сумської областей, вони виправдовувалися тим, що на цьому напрямку цілі операції майже досягнуто, тож відхід – це такий спланований маневр. А спецоперація, як і раніше, йде за їхнім планом».
  • «Настав так званий другий етап, метою якого є встановлення контролю над Донецькою та Луганською областями».
  • «Червень. Провал так званого блискавичного звільнення Донбасу знову підштовхнув пропагандистів Кремля до зміни аргументаційної тематики».
  • «Було оголошено про третій етап спеціальної операції з метою витискання українських військ з територій Донецької і Луганської областей. Водночас пропагандисти почали готувати населення Російської Федерації до імовірних військових невдач». Про поразку відкрито ніхто не повідомляв, відзначив Олексій Громов. Однак, за його словами, почали з'являтися повідомлення щодо важкого стану і навіть помилок військового керівництва РФ.

«Незважаючи на потужні зусилля противника щодо спроб негативного інформаційного впливу на українців, на Україну чи на її захисників, російська пропаганда втрачає свою ефективність. Єдине, що в неї виходить, – це поширення явної дезінформації та фейків, що зорієнтовані на їхню внутрішню аудиторію», – резюмував Громов.

Втім, за його словами, ні населення окупованих територій, ані ЗСУ цим спробам російських пропагандистів не піддаються.

«Перемога буде за нами, а російських пропагандистів, як і воєнних злочинців, буде покарано», – запевнив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

Нагадаємо, за даними дослідження Інституту масової інформації, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну російська пропаганда кардинально змінила наративи про нашу державу. Так, задля дискредитації ЗСУ Росія поширює фейки, що українські бійці, які потрапили у російський полон, нібито хочуть залишитися жити в РФ. Це лише один із міфів для росіян, котрі вигадали кремлівські пропагандисти.

Нагадаємо, «Детектор медіа» від початку повномасштабного вторгнення Росії фіксує та спростовує російські фейки й розповідає про те, як навчитися самостійно розрізняти маніпулювання, шахрайство, дезінформацію.

Детальніше про це – у подкасті «Русскій фейк, іді на***!» та хроніці кремлівської дезінформації #DisinfoChronicle. Кремлівська дезінформація щодо військового наступу на Україну.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1554
Читайте також
29.06.2022 10:00
Вікторія Заблоцька
«Детектор медіа»
2 107
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду