detector.media
30.06.2022 19:10
Російських пропагандистів, як і воєнних злочинців, буде покарано — Громов
Російських пропагандистів, як і воєнних злочинців, буде покарано — Громов
Перемога в інформаційній війні з РФ буде за нами, переконані у Генштабі ЗСУ.

Україна продовжує здобувати перемоги на фронті, успішно протистоячи агресору. Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу в медіацентрі «Україна – Укрінформ».

За його словами, від початку широкомасштабної збройної агресії РФ проти України пропагандисти окупанта декілька разів змінювали свою риторику щодо війни. «Трансформація їхніх наративів свідчить про те, що жоден із планів Кремля щодо захоплення України на даний час не реалізовано», – зауважив Громов.

Представник Генштабу ЗСУ навів такі приклади:

«Незважаючи на потужні зусилля противника щодо спроб негативного інформаційного впливу на українців, на Україну чи на її захисників, російська пропаганда втрачає свою ефективність. Єдине, що в неї виходить, – це поширення явної дезінформації та фейків, що зорієнтовані на їхню внутрішню аудиторію», – резюмував Громов.

Втім, за його словами, ні населення окупованих територій, ані ЗСУ цим спробам російських пропагандистів не піддаються.

«Перемога буде за нами, а російських пропагандистів, як і воєнних злочинців, буде покарано», – запевнив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

Нагадаємо, за даними дослідження Інституту масової інформації, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну російська пропаганда кардинально змінила наративи про нашу державу. Так, задля дискредитації ЗСУ Росія поширює фейки, що українські бійці, які потрапили у російський полон, нібито хочуть залишитися жити в РФ. Це лише один із міфів для росіян, котрі вигадали кремлівські пропагандисти.

Нагадаємо, «Детектор медіа» від початку повномасштабного вторгнення Росії фіксує та спростовує російські фейки й розповідає про те, як навчитися самостійно розрізняти маніпулювання, шахрайство, дезінформацію.

Детальніше про це – у подкасті «Русскій фейк, іді на***!» та хроніці кремлівської дезінформації #DisinfoChronicle. Кремлівська дезінформація щодо військового наступу на Україну.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY