detector.media
17.06.2022 09:37
В Українському Домі розпочав роботу Кінопростір
В Українському Домі розпочав роботу Кінопростір
Кінопростір в Українському Домі — Кіно зі смаком Свободи!

В Українському Домі розпочинає роботу Кінопростір — спільний проєкт Українського Дому, компанії «Арт-об’єкт» та Української кіношколи, котрий запропонує глядачам і професійній кіноспільноті щоденні перегляди українського та світового кіно, програму публічних подій і  діалогову платформу.

Новий Кінопростір у самому центрі столиці буде популяризувати українське кіно та сприятиме його розвитку, представить новинки світового репертуару, кінокласику, стане платформою комунікації професіоналів і місцем зустрічі кіноманів.

Кінопростір починає свою роботу у найскладніший період новітньої історії України - коли наша держава зазнала повномасштабного воєнного вторгнення, а суспільство опинилося перед небаченими досі викликами. Завдання, котре нині постає перед українськими митцями та інтелектуалами - відрефлексувати суспільні травми, визначити і усвідомити цінності, сформулювати вектор суспільного розвитку і вказати точки зростання. У кіно є інструментарій спілкування із найширшою глядацькою аудиторією, а значить у цьому процесі у нього є і буде особлива роль.

Український Дім, як відкритий мультидисциплінарний центр, прагне створити таку платформу для діалогу професіоналів та громадськості, де відбуватиметься актуальна мистецька, філософська і суспільна рефлексія.

Організатори Кінопростору запропонують глядачам щоденні кіноподії: перегляди найкращих стрічок, прем’єри українських фільмів за участі творчих команд, професійні та відкриті публічні заходи, залучатимуть глядачів до розмови із кіноекспертами на спеціальних кінопереглядах. У межах програми стартуватиме діалогова платформа за участі ключових учасників української кіноіндустрії та глядачів. Також у просторі буде представлено виставки фотографії, кіноафіш та інші тематичні експозиції. Благодійна програма Кінопростору включатиме доброчинні події, збір коштів на користь ЗСУ та  підтримку українських кінематографістів.

Ольга Вієру, директорка Українського Дому: «Сьогодні усі ми складаємо нашу велику історію: жити вільно на своїй землі, говорити про важливе, розвивати власну культуру та будувати діалог зі світом. Кінематограф - це універсальна, доступна усім мистецька мова, яка допомагає зафіксувати час та показати і допомогти зрозуміти нас світові і нам самим. Український Дім, який однією із своїх функцій бачить створення сприятливого середовища для діалогу, побудови партнерства та динамічного розвитку суспільства, запрошує усіх зацікавлених до співпраці у межах нового проєкту».

Читайте також: 

Людмила Горделадзе, кіноменеджер: «Щаслива, що Український Дім приймає у свою творчу родину велике мистецтво кіно і кіноспільноту. Сподіваюся на підтримку нашого проєкту з боку киян, любителів кіно, нових глядачів, усіх тих, хто зацікавлений у розвитку української духовної культури. Чекаємо вас на сеансах Кінопростору і на його творчих заходах, яких буде багато».

Організатори проєкту:

Національний центр «Український Дім»

Компанія «Арт-об’єкт»

Українська кіношкола

Куратор індустрійної програми — Людмила Горделадзе, кіноменеджер, кіноексперт;

Куратор публічної програми — Альона Тимошенко, кінопродюсер, керівник Української кіношколи (Ukrainian Film School);

Куратор діалогової платформи — Олексій Ананов, журналіст.

Директорка компанії «Арт-обʼєкт» — Наталія Соболева 

Чекаємо на вас у Кінопросторі в Українському Домі.

Наш слоган — «Кіно зі смаком Свободи!»

Ми єдині. Ми непереможні!

Адреса: м. Київ, вул. Хрещатик, 2 — Український Дім

Сайт: www.ukrdim-cinema.kyiv.ua      

Запитання та пропозиції щодо організації роботи кінотеатру та співпраці:

kinoprostir.ukrdim@gmail.com

Тел. +380930364400, +380677006512

Скріншот відео: Ukrainian House/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY