detector.media
03.06.2022 12:56
Російський журналіст Олександр Невзоров каже, що став громадянином України
Російський журналіст Олександр Невзоров каже, що став громадянином України
Олександр Невзоров: «Страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені посісти серед них місце».

Російський публіцист, телеведучий та блогер Олександр Невзоров каже, що отримав громадянство України. Він написав про це  у своєму телеграм-каналі.

«Є злочинець і жертва злочину. Є вбивця і той, кого він вбиває, або намагається вбити. Злочинець – Росія. Жертва – Україна. Це неможливо заперечити чи спростувати. Це факт. Ну, а далі кожен робить свій вибір: допомагати злочинцю чи рятувати його жертву.

Так, стати поряд з тим, кого розстрілюють, не завжди комфортно. Ймовірно, простіше стати серед розстрільників. Кожен сам робить власний вибір. Важливо розуміти, що третього варіанта немає. Я стаю на бік жертви.

І я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені посісти серед них місце», — написав він.

На сайті президента України немає нещодавно опублікованих указів про надання громадянства України. «Детектор медіа» звернувся до Офісу президента по підтвердження цієї інформації.

У березні 2022 року в Росії проти Невзорова порушили кримінальну справу за «дискредитацію» збройних сил Росії. Його також оголосили в розшук.

У 1993-2007 рр. Невзоров був депутатом Державної думи Росії. У 2012 році на президентських виборах в Росії був довіреною особою та агітував за Володимира Путіна.

Після 2014 року він висловлювався проти окупації Криму Росією і водночас заявляв, що Путін нібито не винен у російській агресії. 

Фото: скріншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY