detector.media
31.05.2022 20:59
В ЄС відключать ще три російські пропагандистські канали
В ЄС відключать ще три російські пропагандистські канали
Rossiya 24, TV CENTER International, RTR Planeta видалені із переліку мовників Європи услід за Sputnik та Russia Today.

Європейський Союз відключить ще російські канали – Rossiya 24, TV CENTER International, RTR Planeta. Таке рішення узгодили міністри Євросоюзу в рамках шостого пакета санкцій, повідомляється на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

Російських мовників вимкнуть у кабельній, супутниковій та інтернет-трансляції.

«Російська пропаганда вбиває ментально, їй не місце в цивілізованих країнах. Тому її заборона в ЄС – великий крок в боротьбі з ворогом», – прокоментував це рішення європейських колег міністр МКІП Олександр Ткаченко.

У МКІП назвали міжнародних діячів, які «всебічно підтримали» українську пропозицію. Це, зокрема, віцепрем'єр-міністр та міністр культури та національної спадщини Польщі Пьотр Глинський, міністр культури Литви Сімонас Кайрис, віцепрезидент Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вєра Юрова.

Також над забороною пропаганди «плідно працювали» віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

Нагадаємо, 2 березня, Євросоюз у терміновому порядку заборонив мовлення російських пропагандистських ресурсів Sputnik і Russia Today на території унії. Додаткові обмежувальні заходи було запроваджено у відповідь на неспровоковану та невиправдану військову агресію Росії проти України. 

Колаж із сайту Міністерства культури та соціальної політики

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY