Редакція журналу Flaneur надрукує випуск про довоєнний Маріуполь

Редакція журналу Flaneur надрукує випуск про довоєнний Маріуполь

19 Травня 2022
1283
19 Травня 2022
19:36

Редакція журналу Flaneur надрукує випуск про довоєнний Маріуполь

1283
Кошти від продажу видання про подорожі підуть на допомогу мешканцям міста.
Редакція журналу Flaneur надрукує випуск про довоєнний Маріуполь
Редакція журналу Flaneur надрукує випуск про довоєнний Маріуполь

Тематичний випуск журналу Flaneur про Маріуполь вийде з розповіддю про місто довоєнного часу. Про це повідомила Маріупольська міська рада.

Flaneur — новий журнал про подорожі до цікавих міст. До війни редакція підготувала випуск, присвячений Маріуполю. Його відправили на друк, але прийшла війна.

«Його автори давно мріяли створити власний журнал. Втілив ідею “Громадський бюджет”. Зараз це унікальне видання, адже показує яким був Маріуполь до війни та передає любов жителів до міста», — йдеться у дописі міськради.

Зараз світлини з Маріуполя вже є спогадом про туристичне місто. «Це 118 сторінок, які присвячені історії міста, його архітектурі та морю. Людям, які робили його яскравішим, та навіть смакам міста.Так! У Маріуполя був власний смак - свій торт, сироварні та кав'ярні. Зараз це видання – історична пам'ятка», – йдеться в анонсі журналу.

Зараз читачам доступна PDF-версія цього випуску Flaneur.

Нагадаємо, за телесюжет, у якому порівнювались довоєнний Маріуполь і зруйноване місто воєнна кореспондентка «1+1» Наталя Нагорна отримала спеціальну нагороду Литовської комісії з радіо та телебачення (LRTK). 

Сюжет журналістки «Маріуполь – яким він був і що стало» став одним із переможців конкурсу на найкращу телерадіопрограму Pragiedruliai. У матеріалі йдеться про місто довоєнного періоду та наслідки руйнувань. Також журналістка розповіла історію тележурналіста В’ячеслава Твердохліба, який виніс із Маріуполя флешку у цукерці. Таким чином йому вдалося зберегти матеріали зйомок зруйнованого міста, які є доказами злочинів російських окупантів.

Фото: сторінки журналу Flaneur

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1283
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду