detector.media
19.05.2022 19:36
Редакція журналу Flaneur надрукує випуск про довоєнний Маріуполь
Редакція журналу Flaneur надрукує випуск про довоєнний Маріуполь
Кошти від продажу видання про подорожі підуть на допомогу мешканцям міста.

Тематичний випуск журналу Flaneur про Маріуполь вийде з розповіддю про місто довоєнного часу. Про це повідомила Маріупольська міська рада.

Flaneur — новий журнал про подорожі до цікавих міст. До війни редакція підготувала випуск, присвячений Маріуполю. Його відправили на друк, але прийшла війна.

«Його автори давно мріяли створити власний журнал. Втілив ідею “Громадський бюджет”. Зараз це унікальне видання, адже показує яким був Маріуполь до війни та передає любов жителів до міста», — йдеться у дописі міськради.

Зараз світлини з Маріуполя вже є спогадом про туристичне місто. «Це 118 сторінок, які присвячені історії міста, його архітектурі та морю. Людям, які робили його яскравішим, та навіть смакам міста.Так! У Маріуполя був власний смак - свій торт, сироварні та кав'ярні. Зараз це видання – історична пам'ятка», – йдеться в анонсі журналу.

Зараз читачам доступна PDF-версія цього випуску Flaneur.

Нагадаємо, за телесюжет, у якому порівнювались довоєнний Маріуполь і зруйноване місто воєнна кореспондентка «1+1» Наталя Нагорна отримала спеціальну нагороду Литовської комісії з радіо та телебачення (LRTK). 

Сюжет журналістки «Маріуполь – яким він був і що стало» став одним із переможців конкурсу на найкращу телерадіопрограму Pragiedruliai. У матеріалі йдеться про місто довоєнного періоду та наслідки руйнувань. Також журналістка розповіла історію тележурналіста В’ячеслава Твердохліба, який виніс із Маріуполя флешку у цукерці. Таким чином йому вдалося зберегти матеріали зйомок зруйнованого міста, які є доказами злочинів російських окупантів.

Фото: сторінки журналу Flaneur

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY