Польща надасть Концерну РРТ обладнання для відновлення теле- та радіомовлення

Польща надасть Концерну РРТ обладнання для відновлення теле- та радіомовлення

30 Квітня 2022
2245
30 Квітня 2022
17:48

Польща надасть Концерну РРТ обладнання для відновлення теле- та радіомовлення

2245
Це ще один крок союзника України до спільної перемоги над Росією на інформаційному фронті.
Польща надасть Концерну РРТ обладнання для відновлення теле- та радіомовлення
Польща надасть Концерну РРТ обладнання для відновлення теле- та радіомовлення

Україна безкоштовно отримає цифрові теле- та FM-передавачі та антенні системи. Угоду укладено в межах співпраці Держспецзв’язку та Концерну РРТ із провідним оператором ефірного радіо та телебачення Республіки Польща, компанією Emitel. Про це повідомляється на телеграм-каналі Держспецзв’язку.

Наразі є письмова домовленість про постачання в Україну першої партії такого обладнання.

«Упродовж кількох тижнів чотири потужних цифрових телевізійних передавачі, три FM-передавачі та антенні системи до них буде доставлено в Україну. Обладнання запрацює задля спільної перемоги над ворогом на інформаційному фронті», — зазначають у Держспецзв’язку.

Нагадаємо, нещодавно гуманітарну допомогу Україна отримала від Литви. Радіопередавальний та Телевізійний Центр AB Lietuvos Radijo Ir Televizijos Centras надав Концерну РРТ 10 FM-радіопередавачів та 9 цифрових телевізійних передавачів. 

Загалом, за даними моніторингу Інституту масової інформації, російські окупанти обстріляли 11 телевеж у восьми регіонах України. Було пошкоджено чи зруйновано обладнання мовників у Мелітополі (Запорізька область), Києві та селі Винарівка (Київщина), Харкові (двічі вдарили по телевежі) та області (Ізюм), Рівному, Вінниці, Коростені (Житомирщина), Лисичанську (Луганщина), Білопіллі (Сумщина).

Унаслідок російських авіаударів повністю або частково в цих регіонах зникало українське мовлення. Крім того, окупанти захоплювали редакції українських медіа та вмикали російські канали.

Зокрема, російські окупанти примусово відімкнули Херсон та Мелітополь від українського мовлення, будівлю Суспільного в Херсоні окупанти замінували.

Національна суспільна телерадіокомпанія України (Суспільне) звернулася до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) із заявою про необхідність вжиття термінових заходів у зв’язку з обстрілом російською армією телевеж у Києві та Харкові, атакою на сайти та глушіння супутникового сигналу. 

Фото обстрілу телевежі у Києві: hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2245
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду