detector.media
30.04.2022 17:48
Польща надасть Концерну РРТ обладнання для відновлення теле- та радіомовлення
Польща надасть Концерну РРТ обладнання для відновлення теле- та радіомовлення
Це ще один крок союзника України до спільної перемоги над Росією на інформаційному фронті.

Україна безкоштовно отримає цифрові теле- та FM-передавачі та антенні системи. Угоду укладено в межах співпраці Держспецзв’язку та Концерну РРТ із провідним оператором ефірного радіо та телебачення Республіки Польща, компанією Emitel. Про це повідомляється на телеграм-каналі Держспецзв’язку.

Наразі є письмова домовленість про постачання в Україну першої партії такого обладнання.

«Упродовж кількох тижнів чотири потужних цифрових телевізійних передавачі, три FM-передавачі та антенні системи до них буде доставлено в Україну. Обладнання запрацює задля спільної перемоги над ворогом на інформаційному фронті», — зазначають у Держспецзв’язку.

Нагадаємо, нещодавно гуманітарну допомогу Україна отримала від Литви. Радіопередавальний та Телевізійний Центр AB Lietuvos Radijo Ir Televizijos Centras надав Концерну РРТ 10 FM-радіопередавачів та 9 цифрових телевізійних передавачів. 

Загалом, за даними моніторингу Інституту масової інформації, російські окупанти обстріляли 11 телевеж у восьми регіонах України. Було пошкоджено чи зруйновано обладнання мовників у Мелітополі (Запорізька область), Києві та селі Винарівка (Київщина), Харкові (двічі вдарили по телевежі) та області (Ізюм), Рівному, Вінниці, Коростені (Житомирщина), Лисичанську (Луганщина), Білопіллі (Сумщина).

Унаслідок російських авіаударів повністю або частково в цих регіонах зникало українське мовлення. Крім того, окупанти захоплювали редакції українських медіа та вмикали російські канали.

Зокрема, російські окупанти примусово відімкнули Херсон та Мелітополь від українського мовлення, будівлю Суспільного в Херсоні окупанти замінували.

Національна суспільна телерадіокомпанія України (Суспільне) звернулася до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) із заявою про необхідність вжиття термінових заходів у зв’язку з обстрілом російською армією телевеж у Києві та Харкові, атакою на сайти та глушіння супутникового сигналу. 

Фото обстрілу телевежі у Києві: hromadske

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY