Ольга Герасим’юк відзначила важливі для України ініціативи польських медійників

Ольга Герасим’юк відзначила важливі для України ініціативи польських медійників

23 Травня 2022
1193
23 Травня 2022
18:54

Ольга Герасим’юк відзначила важливі для України ініціативи польських медійників

1193
У Нацраді вже працюють над меморандумом про співпрацю з Польщею.
Ольга Герасим’юк відзначила важливі для України ініціативи польських медійників
Ольга Герасим’юк відзначила важливі для України ініціативи польських медійників

Голова Національної ради Ольга Герасим’юк під час свого звернення до учасників Конференції операторів електронних комунікацій Польщі подякувала за підтримку України. Про це повідомляється на сайті Нацради.

Зокрема, голова Нацради відзначила такі ініціативи, що були реалізовані польськими медійниками:

• спеціальний україно-польський проєкт «RMF Україна», створений польським радіомовником RMF Group. У команді проєкту «Радіовікно надії» є і українські журналісти, які тимчасово перебувають у Польщі.

• програму «Подай Україні руку» на телеканалі TVP1. Її мета – допомагати українським переселенцям;

• телеканали TVP і TVP ABC адаптували казки і дитячі програми українською мовою;

• провідний оператор ефірного радіо і телебачення Республіки Польщі та компанія «Emitel» безоплатно надали Україні теле- і радіо- обладнання.

Також Ольга Герасим’юк відзначила допомогу Україні з боку польського медіарегулятора, провайдерам і операторам кабельного телебачення, польським медіа. Вони, як наголосила голова Нацради, одними з найперших відреагували на заклик боротися з російською пропагандою і обмежити «її руйнівний вплив на мізки людей». Із реєстру телевізійних програм, що транслюються та поширюються в системі ICT було вилучено 5 російських телевізійних каналів – RT (Russia Today), RT Documentary, RTR Planet, Soyuz TV, Russia 24.

Як ідеться у публікації Нацради, Україна укладе меморандум щодо співпраці із польськими медійниками. У пріоітеті такі напрямки, як боротьба з фейками і дезінформацією, створення розподільчих мереж, які гарантують, що інформація безпосередньо потрапляє до споживачів; спільні медіа дослідження, співпраця у сферах нових медіа (серед них медіаплатформи й технології, AddressableTV), а також розвиток потенціалу місцевого телебачення в Польщі та в Україні.

Конференція операторів електронних комунікацій Польщі триває у місті Закопане два дні – 23 і 24 травня. У ній беруть участь і представники українського медіабізнесу.

Захід проводиться за підтримки Палати з питань електронних комунікацій Польщі (PIKE) і Фонду з питань підтримки розвитку електронних комунікацій Польщі (PIKSEL).

Цьогоріч конференція присвячена 30-річчю з дня створення економічного самоврядування з питань кабельного телебачення в Польщі. Вона покликана розглянути різні виклики, які постають на ринку телекомунікацій, у тому числі щодо стандартизації обміну даними в оптових мережах, OTT і управління контентом, зобов’язання постачальників VOD в мережах тощо.

Нагадаємо, Польща надає Концерну РРТ обладнання для відновлення теле- та радіомовлення. Угоду про це укладено в межах співпраці Держспецзв’язку та Концерну РРТ із провідним оператором ефірного радіо та телебачення Польщі, компанією Emitel. Згідно договору Україна безкоштовно отримає цифрові теле- та FM-передавачі та антенні системи.

Фото: сайт Нацради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1193
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду