«Я не дозволю Путіну забрати у мене Чехова!» — уповноважена з культури та медіа ФРН

«Я не дозволю Путіну забрати у мене Чехова!» — уповноважена з культури та медіа ФРН

2 Липня 2022
2444

«Я не дозволю Путіну забрати у мене Чехова!» — уповноважена з культури та медіа ФРН

2444
Клаудія Рот засудила бойкот російської культури, хоч і вважає це питання дискусійним.
«Я не дозволю Путіну забрати у мене Чехова!» — уповноважена з культури та медіа ФРН
«Я не дозволю Путіну забрати у мене Чехова!» — уповноважена з культури та медіа ФРН

Пані міністр Німеччини з питань культури і ЗМІ Клаудія Рот вважає неправильним бойкотувати російську культуру. Про це вона сказала в інтерв’ю Augsburger Allgemeine, опублікованому в суботу, 2 липня, пише з перекладом з німецької DW.

«Дискусія триває. Є велика невизначеність стосовно того, як поводитися з російською культурою. Я думаю, що бойкот це зовсім неправильно, адже часто саме російські художники намагаються зберегти останній простір свободи. Крім того, є така велика російська культура, як музика, як то література, як Антон Чехов. Я не дозволю Путіну забрати у мене Чехова», — сказала Клаудія Рот.

На думку держміністра, пропаганда і дезінформація «створюють таку невизначеність, що ніхто вже не може формувати думку, тому що ніхто вже не знає, кому довіряти».

«Це отрута для демократії, — підкреслила Клаудіа Рот. — Ще важливіше усвідомлювати, що збагачує нашу демократію», —сказала вона, наголосивши, що український народ зараз бореться «за свободу і демократичні права, які ми сприймаємо як належне».

Раніше Клаудія Рот приїздила у справах культури і прав українських митців до України, зокрема, до Одеси. 

Нагадаємо, кінофестиваль «Берлінале» після початку великої війни в Україні не підтримав ініціативу повністю бойкотувати російське кіно. Натомість на час «жорстокої війни проти України» вирішили не демонструвати кінотвори, що підтримують режим Путіна. Також двері «Берлінале» мали бути зачинені для всіх прокремлівських державних інституцій, делегацій та акторів, які підтримують дії російської влади.

Фото з телеграм-каналу «Одеса. Офіційно»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2444
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Чого вам подобається Чехов? Він не росіянин
677 дн. тому
29 січня 1860 р. у Катеринославській губернії народився майбутній письменник Антон Чехов. Батько письменника — Павло Єгорович Чехов (1823–1898) — українець, народжений у селі Вільховатка Полтавської губернії, жив у селі Вовча Балка на Харківщині. Бабуся А Чехова Єфросинія Шимко, у якої він часто гостював, розмовляла українською мовою. Від пуп’янку хлопчик спілкувався українською, російську вивчив згодом, тому у творах А.Чехова багато українізмів. Чехов писав: "Хай хоронять Вас українські Феї… Будьте здоровенькі. Ваш Чехов» (Лист Чехова до Смагіна, 30.І.1892). В анкеті перепису 1890-го року Антон Чехов написав: «національність — малоросіянин». «Україна дорога і близька моєму серцю".
Слава
677 дн. тому
Ігорьоша, ти д...., чи прикидуєшся? Кретине, за 31 рік суспільство створило покоління патріотів і захисників, які захищають Батьківщину, а не падають в істериках в інтернеті. В 1991-му "спецоперація" московитів закінчилася би за 24 години. А сьогодні навіть маленькі діти мають більше розуму і патріотизму, ніж ти. Ти цинічно брешеш й без виборів.
Ігор
677 дн. тому
Не знаєте кому довіряти? Зверніться до Біблії. Судити не по словах, а справах. Якщо за 31 рік суспільство створило тільки корупцію, брехню, конфлікти. Якщо останній Зе цинічно збрехав на виборах. То як така країна могла уникнути конфлікту?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду