«Сніданок з 1+1» долучився до ініціативи Катерини Осадчої «Пошук зниклих»

«Сніданок з 1+1» долучився до ініціативи Катерини Осадчої «Пошук зниклих»

11 Квітня 2022
1548
11 Квітня 2022
18:34

«Сніданок з 1+1» долучився до ініціативи Катерини Осадчої «Пошук зниклих»

1548
За місяць команда телеграм-каналу допомогла знайти понад півтори тисячі людей.
«Сніданок з 1+1» долучився до ініціативи Катерини Осадчої «Пошук зниклих»
«Сніданок з 1+1» долучився до ініціативи Катерини Осадчої «Пошук зниклих»

Телеграм-канал телеведучої Катерини Осадчої «Пошук зниклих» та «Сніданок з 1+1» співпрацюватимуть у допомозі українцям під час війни. Про це повідомляє пресслужба «1+1».

У ранковій програмі глядачі бачитимуть фото зниклих людей, яких розшукують їхні сім’ї, а також дізнаються про історії щасливих зустрічей. Ця співпраця має мотивувати українців і допомагати у розшуку.

Катерина Осадча  відома як ведуча «Голосу країни» та «Світського життя». Телеграм-канал «Пошук зниклих» вона започаткувала на третій день повномасштабної війни. За цей час команда каналу отримала вже 18 тисяч заявок, каже ініціаторка проєкту. 

«Особливим поштовхом до створення телеграм-каналу стала історія маленького хлопчика, який був евакуйований до Хмельницького. Він знав тільки своє та мамине ім’я. Вже тоді я відчула, що таких історій буде тисячі. Я зателефонувала своїй подрузі, волонтерці Еммі Шиманович та запропонувала їй зайнятися пошуком дітей. Так був створений телеграм канал. Проте, вже з першої години його існування до нас надійшло більше 300 повідомлень про пошук осіб різного віку, тому ми не змогли обмежитись тільки малечею», – розповіла Катерина Осадча.

Найбільше запитів команді телеграм-каналу надходить на пошук людей із Маріуполя. Їхні близькі не мають можливості зв’язатися з ними і переймаються, що їхніх рідних вивезли до Росії.

Розшукати вдалося півтори тисячі людей з усієї України.

«Кожного разу, коли ми отримаємо гарні новини, ми плачемо разом з сім’ями, яких змогли об’єднати. Нещодавно ми знайшли 82-річну жінку, яка загубилася під час обстрілів, коли евакуювалася із Ірпеня. Жінка страждає на деменцію, її близькі втратили будь-яку надію на те, що вона залишилася жива. Жінка повинна була їхати до Києва, але опинилася у пансіонаті в Коломиї. Тепер вона в безпеці, їй передали необхідні ліки, речі та незабаром до неї приїде її родина», – лідерка ініціативи.

Нагадаємо, «Пошук зниклих» один із найбільших ресурсів для пошуку дітей та дорослих, зниклих пісоя 24 лютого. У телеграм-каналі є хештеги із назвами міст.

 У Міністерстві цифрової трансформації радять ще п'ять надійних телеграм-каналів і ботів для українців, які втратили зв'язок із рідними та близькими.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1548
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду