detector.media
11.04.2022 18:34
«Сніданок з 1+1» долучився до ініціативи Катерини Осадчої «Пошук зниклих»
«Сніданок з 1+1» долучився до ініціативи Катерини Осадчої «Пошук зниклих»
За місяць команда телеграм-каналу допомогла знайти понад півтори тисячі людей.

Телеграм-канал телеведучої Катерини Осадчої «Пошук зниклих» та «Сніданок з 1+1» співпрацюватимуть у допомозі українцям під час війни. Про це повідомляє пресслужба «1+1».

У ранковій програмі глядачі бачитимуть фото зниклих людей, яких розшукують їхні сім’ї, а також дізнаються про історії щасливих зустрічей. Ця співпраця має мотивувати українців і допомагати у розшуку.

Катерина Осадча  відома як ведуча «Голосу країни» та «Світського життя». Телеграм-канал «Пошук зниклих» вона започаткувала на третій день повномасштабної війни. За цей час команда каналу отримала вже 18 тисяч заявок, каже ініціаторка проєкту. 

«Особливим поштовхом до створення телеграм-каналу стала історія маленького хлопчика, який був евакуйований до Хмельницького. Він знав тільки своє та мамине ім’я. Вже тоді я відчула, що таких історій буде тисячі. Я зателефонувала своїй подрузі, волонтерці Еммі Шиманович та запропонувала їй зайнятися пошуком дітей. Так був створений телеграм канал. Проте, вже з першої години його існування до нас надійшло більше 300 повідомлень про пошук осіб різного віку, тому ми не змогли обмежитись тільки малечею», – розповіла Катерина Осадча.

Найбільше запитів команді телеграм-каналу надходить на пошук людей із Маріуполя. Їхні близькі не мають можливості зв’язатися з ними і переймаються, що їхніх рідних вивезли до Росії.

Розшукати вдалося півтори тисячі людей з усієї України.

«Кожного разу, коли ми отримаємо гарні новини, ми плачемо разом з сім’ями, яких змогли об’єднати. Нещодавно ми знайшли 82-річну жінку, яка загубилася під час обстрілів, коли евакуювалася із Ірпеня. Жінка страждає на деменцію, її близькі втратили будь-яку надію на те, що вона залишилася жива. Жінка повинна була їхати до Києва, але опинилася у пансіонаті в Коломиї. Тепер вона в безпеці, їй передали необхідні ліки, речі та незабаром до неї приїде її родина», – лідерка ініціативи.

Нагадаємо, «Пошук зниклих» один із найбільших ресурсів для пошуку дітей та дорослих, зниклих пісоя 24 лютого. У телеграм-каналі є хештеги із назвами міст.

 У Міністерстві цифрової трансформації радять ще п'ять надійних телеграм-каналів і ботів для українців, які втратили зв'язок із рідними та близькими.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY