Катерина Осадча отримала відзнаку омбудсмана за проєкт «Знайти своїх»

Катерина Осадча отримала відзнаку омбудсмана за проєкт «Знайти своїх»

13 Грудня 2022
1531

Катерина Осадча отримала відзнаку омбудсмана за проєкт «Знайти своїх»

1531
Катерина Осадча: «Знайти своїх» – це не тільки безпосередній пошук людей, це постійний пошук нових шляхів привернення уваги до проблеми.
Катерина Осадча отримала відзнаку омбудсмана за проєкт «Знайти своїх»
Катерина Осадча отримала відзнаку омбудсмана за проєкт «Знайти своїх»

Телеведуча Катерина Осадча отримала відзнаку від уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця за проєкт з пошуку зниклих «Знайти своїх».

Про це повідомив телеканал «1+1» у фейсбуці.

«Пошук зниклих  це не тільки безпосередній пошук людей, це постійний пошук нових шляхів привернення уваги до проблеми. Коли в пошуку ми стикнулися з великою кількістю цивільних заручників, стало зрозуміло, що тут потрібне велике рішення і воно на шляху до реалізації», – прокоментувала телеведуча в соцмережах.

Вона додала, що за різними підрахунками зараз окупанти утримують більше 3 тисяч цивільних заручників, про більшість невідомо навіть, чи живі вони.

«Я постійно спілкуюсь з родинами і з тими, хто вийшов з полону, і це жахлива несправедливість і абсолютні порушення всіх норм», — написала Осадча.

Вона подякувала офісу омбудсмана «за швидке реагування, за те, що завжди на зв‘язку, за відкритість до діалогу з усіма учасниками процесу». Осадча додала, що ця відзнака — «для всієї команди, що ось вже 9 місяців вірить в те, що ми обов’язково всіх знайдемо і повернемо!».

Нагадаємо, на початку війни Катерина Осадча створила Telegram-канал «Пошук зниклих» та чат-бот, який збирав інформацію про дітей, що загубилися під час бойових дій. Згодом цей телеграм-канал переріс у більш глобальну ініціативу, у рамках якої команда волонтерів шукає і дорослих. Зараз він має назву «Знайти своїх».

Проєкт підтримує канал «1+1», зокрема в ефірі програми «Сніданок з 1+1» на всю країну показують фото людей, які зникли. «Знайти своїх» діє за підтримки Національної поліції та Національного інформаційного бюро (Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України).

Нещодавно за проєкт з пошуку зниклих «Знайти своїх» Катерина Осадча отримала відзнаку від Національної поліції.

Фото: Катерина Осадча / інстаграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1531
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду