Після полону і катувань окупантів помер журналіст Євген Баль — НСЖУ

Після полону і катувань окупантів помер журналіст Євген Баль — НСЖУ

9 Квітня 2022
3786
9 Квітня 2022
11:07

Після полону і катувань окупантів помер журналіст Євген Баль — НСЖУ

3786
Під час обшуку вдома у журналіста знайшли його спільні фото з українським військовими. Після затримання російські окупанти жорстоко били ветерана журналістики.
Після полону і катувань окупантів помер журналіст Євген Баль — НСЖУ
Після полону і катувань окупантів помер журналіст Євген Баль — НСЖУ

2 квітня в приморському Мелекіному поблизу Маріуполя помер журналіст Євген Баль. За шість днів йому мало виповнитися 79 років. Про це повідомляється у телеграм-каналі Національної спілки журналістів України.

«2 квітня він пішов із життя. Його смерть стала наслідком катувань, яким піддали журналіста-ветерана російські окупанти», – йдеться у публікації НСЖУ.

Як зазначила Перша секретарка НСЖУ Ліна Кущ, Євгена Миколайовича 18 березня незаконно арештували російські військові у нього вдома – в приморському Мелекіному під Маріуполем.

«Приводом для затримання начебто стали «компрометуючі» фото разом із українськими військовими. Окупанти перевернули догори дном будинок, а самого господаря забрали «на підвал». За три дні його, жорстоко побитого, відпустили», – розповіла Ліна Кущ.

Вважаючи на загрози для журналіста на тимчасово окупованих територіях, НСЖУ тримала в таємниці переслідування та сподівалася оприлюднити всі подробиці після того, як він перебуватиме на безпечній території.

Євген Баль – автор журналістських публікацій про війну в Україні у місцевій пресі, член НСЖУ.

Письменник, активно видавав книги. Серед них «Меридіани штурмана Барка», «Фарватер невідомий», «Хроніки пса Филимона».

Капітан 1-го рангу у відставці, моряк-підводник Північного та Тихоокеанського флотів.

З 2014 року Євген Баль активно займався волонтерством, часто зустрічався з морпіхами, прикордонниками та іншими захисниками України, які обороняли Маріуполь і Донбас.

Фото: НСЖУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3786
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду