detector.media
09.04.2022 11:07
Після полону і катувань окупантів помер журналіст Євген Баль — НСЖУ
Після полону і катувань окупантів помер журналіст Євген Баль — НСЖУ
Під час обшуку вдома у журналіста знайшли його спільні фото з українським військовими. Після затримання російські окупанти жорстоко били ветерана журналістики.

2 квітня в приморському Мелекіному поблизу Маріуполя помер журналіст Євген Баль. За шість днів йому мало виповнитися 79 років. Про це повідомляється у телеграм-каналі Національної спілки журналістів України.

«2 квітня він пішов із життя. Його смерть стала наслідком катувань, яким піддали журналіста-ветерана російські окупанти», – йдеться у публікації НСЖУ.

Як зазначила Перша секретарка НСЖУ Ліна Кущ, Євгена Миколайовича 18 березня незаконно арештували російські військові у нього вдома – в приморському Мелекіному під Маріуполем.

«Приводом для затримання начебто стали «компрометуючі» фото разом із українськими військовими. Окупанти перевернули догори дном будинок, а самого господаря забрали «на підвал». За три дні його, жорстоко побитого, відпустили», – розповіла Ліна Кущ.

Вважаючи на загрози для журналіста на тимчасово окупованих територіях, НСЖУ тримала в таємниці переслідування та сподівалася оприлюднити всі подробиці після того, як він перебуватиме на безпечній території.

Євген Баль – автор журналістських публікацій про війну в Україні у місцевій пресі, член НСЖУ.

Письменник, активно видавав книги. Серед них «Меридіани штурмана Барка», «Фарватер невідомий», «Хроніки пса Филимона».

Капітан 1-го рангу у відставці, моряк-підводник Північного та Тихоокеанського флотів.

З 2014 року Євген Баль активно займався волонтерством, часто зустрічався з морпіхами, прикордонниками та іншими захисниками України, які обороняли Маріуполь і Донбас.

Фото: НСЖУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY