Український культурний фонд запускає інтерактивну «Мапу культурних втрат»

Український культурний фонд запускає інтерактивну «Мапу культурних втрат»

6 Квітня 2022
1478
6 Квітня 2022
12:07

Український культурний фонд запускає інтерактивну «Мапу культурних втрат»

1478
УКФ: Візуалізація російських злочинів вкотре буде доводити, що Росія – брехлива країна-терорист, яка всупереч будь-яким міжнародним правилам ведення війни нищить геть усе на своєму шляху.
Український культурний фонд запускає інтерактивну «Мапу культурних втрат»
Український культурний фонд запускає інтерактивну «Мапу культурних втрат»

Український культурний фонд запускає інтерактивну «Мапу культурних втрат», де відображатимуться частково пошкоджені або повністю знищені росіянами пам'ятки культури.

За попередніми підрахунками, росіяни частково пошкодили або повінстю знищили понад 150 різних пам’яток та об’єктів культури на території України.

Для наочної демонстрації масштабів руйнації УКФ запускає інтерактивну «Мапу культурних втрат». Візуалізація таких воєнних злочинів також спростовує заяви російського керівництва, що армія РФ начебто наносить «точкові удари тільки по об’єктам військової інфраструктури».

Виконавчий директор УКФ Владислав Берковський зазначив, що відтепер чи не усі руйнації, які російська армія завдала культурній спадщині України, можна буде переглянути в режимі реального часу.

«Така візуалізація їхніх злочинів вкотре буде доводити, що Росія – брехлива країна-терорист, яка всупереч будь-яким міжнародним правилам ведення війни, міжнародним конвенціям нищить геть усе на своєму шляху. Також маємо надію, що ця карта стане вагомим аргументом під час дискусій із партнерами про виключення РФ із лав різних міжнародних культурних організацій чи об’єднань», – сказав Берковський.

Мапа доступна за посиланням – https://uaculture.org/culture-loss

До наповнення мапи може долучитися кожен. Якщо ви стали свідками знищення культурної спадщини під час збройної агресії РФ проти України, надсилайте фото або відео докази до Міністерства культури та інформаційної політики через ресурс https://culturecrimes.mkip.gov.ua Після підтвердження інформації дані будуть відображені на інтерактивній мапі. 

Раніше Міністерство культури та інформаційної політики запустило ресурс для збору фото- та відеодоказів руйнування культурної спадщини російськими окупантами. 

Також МКІП відкрило мультивалютний благодійний рахунок для підтримки культури та медіа в Україні.

Графіка: УКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1478
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду