Росія перестала бути членом «Єврімаж»

Росія перестала бути членом «Єврімаж»

24 Березня 2022
1338
24 Березня 2022
13:20

Росія перестала бути членом «Єврімаж»

1338
Це наслідки виключення Росії з Ради Європи.
Росія перестала бути членом «Єврімаж»
Росія перестала бути членом «Єврімаж»

Росія перестала бути членом Європейського фонду підтримки спільного виробництва та розповсюдження творчих кінематографічних та аудіовізуальних творів «Єврімаж» (Eurimages). Про це йдеться в Резолюції Ради Європи від 23 березня про правові та фінансові наслідки припинення членства Росії в РЄ, що було ухвалене 16 березня 2022 року.

«Єврімаж» засновано 26 жовтня 1988 року Резолюцією Комітету Міністрів Ради Європи. Мета — просування незалежного кіновиробництва через надання фінансової підтримки повнометражним, анімаційним та документальним фільмам спільного виробництва.

Це професійний фонд підтримки кінематографістів і своєрідний знак якості. До Eurimages можна звертатися по підтримку копродукційного проєкту (співробітництво двох і більше європейських країн). Зараз фонд намагається бути глобальним, а не лише європейським, до нього доєдналася Канада. Україна йшла 14 років до того, щоб стати частиною цього фонду, це відбулось у 2019 році. Детальніше про шлях України до «Єврімаж» читайте в матеріалі Олесі Анастасьєвої для ДМ, а про співпрацю з фондом — в матеріалі «Як отримати гроші від “Єврімаж”. Досвід українських продюсерів».

Ілюстрація: Eurimages

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1338
Читайте також
13.01.2020 17:40
Павло Сушко
для «Детектора медіа»
3 043
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду