detector.media
24.03.2022 13:20
Росія перестала бути членом «Єврімаж»
Росія перестала бути членом «Єврімаж»
Це наслідки виключення Росії з Ради Європи.

Росія перестала бути членом Європейського фонду підтримки спільного виробництва та розповсюдження творчих кінематографічних та аудіовізуальних творів «Єврімаж» (Eurimages). Про це йдеться в Резолюції Ради Європи від 23 березня про правові та фінансові наслідки припинення членства Росії в РЄ, що було ухвалене 16 березня 2022 року.

«Єврімаж» засновано 26 жовтня 1988 року Резолюцією Комітету Міністрів Ради Європи. Мета — просування незалежного кіновиробництва через надання фінансової підтримки повнометражним, анімаційним та документальним фільмам спільного виробництва.

Це професійний фонд підтримки кінематографістів і своєрідний знак якості. До Eurimages можна звертатися по підтримку копродукційного проєкту (співробітництво двох і більше європейських країн). Зараз фонд намагається бути глобальним, а не лише європейським, до нього доєдналася Канада. Україна йшла 14 років до того, щоб стати частиною цього фонду, це відбулось у 2019 році. Детальніше про шлях України до «Єврімаж» читайте в матеріалі Олесі Анастасьєвої для ДМ, а про співпрацю з фондом — в матеріалі «Як отримати гроші від “Єврімаж”. Досвід українських продюсерів».

Ілюстрація: Eurimages

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY