Росію виключили з Ради Європи

Росію виключили з Ради Європи

16 Березня 2022
1298
16 Березня 2022
15:47

Росію виключили з Ради Європи

1298
Росія була членом Ради Європи з 1996 року.
Росію виключили з Ради Європи
Росію виключили з Ради Європи

У середу, 16 березня, Комітет міністрів Ради Європи прийняв рішення виключити Росію з організації.

«Сьогодні вранці на позачерговому засіданні Комітет міністрів у контексті процедури, розпочатої відповідно до статті 8 Статуту Ради Європи, вирішив, що Російська Федерація з сьогоднішнього дня припиняє бути членом Ради Європи, після 26 років членства», – повідомляє пресслужба Ради Європи.

Рада Європи засудила агресію Росії проти України, яка стала серйозним порушенням зобов'язань Москви за статтею 3 Статуту Ради Європи. Після рішення Комітету російський прапор було знято з флагштока перед будівлею Ради Європи.

Росія приєдналася до Ради Європи 28 лютого 1996 року.

15 березня Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно ухвалила рішення про виключення Росії. За це проголосували 216 делегатів, проти – 0, утрималися – 3.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення.

Гаазький трибунал вже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Захід запровадив персональні санкції проти Володимира Путіна та інших російських можновладців. Також західні держави відключили окремі банки Росії від системи SWIFT і запровадили сильні обмежувальні заходи проти Центрального банку Росії. Зокрема, було погоджено заморожування міжнародних резервів країни-агресора, а США та Велика Британія заборонили імпорт російських енергоносіїв. Росію полишають найбільші світові технологічні та промислові гіганти. 

15 березня Сенат США одноголосно проголосував за визнання Путіна воєнним злочинцем.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1298
Читайте також
11.03.2022 13:52
Вероніка Луцька
«Детектор медіа»
20 368
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду