detector.media
17.03.2022 16:43
«Радіо Свобода» відкриває нові бюро в Латвії та Литві
«Радіо Свобода» відкриває нові бюро в Латвії та Литві
У нових офісах розміщуватимуться команди служб «Радіо Свобода» в Росії та Білорусі та телевізійної мережі «Настоящее время».

У четвер, 17 березня, корпорація «Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа» (RFE/RL) оголосила про відкриття бюро в Ризі та Вільнюсі.

«У цих офісах розміщуватимуться команди служб "Радіо Свобода" в Росії та Білорусі та глобальної цифрової та телевізійної мережі «Настоящее время», а також забезпечуватиметься база для нових проєктів журналістських розслідувань та центрів цифрових інновацій», – йдеться в повідомленні корпорації.

Нові бюро дозволять «Радіо Свобода» продовжувати взаємодіяти з аудиторією в Росії та Білорусі, попри зусилля урядів цих країн заглушити незалежну журналістику.

«"Радіо Свобода" розширить свої вже успішні зусилля, щоб охопити російську та білоруську аудиторії відповідними новинами, яких вони шукають і потребують. Ми вдячні урядам Латвії та Литви за їхню відданість свободі преси та підтримку журналістів, яким довелося шукати безпечного притулку за межами рідних країн», – сказав президент RFE/RL Джеймі Флай.

У Ризі «Радіо Свобода» планує створити мультимедійний центр, який прийматиме співробітників російської служби та телеканалу «Настоящее время», переміщених із Росії.

У столиці Латвії також розміститься новий російськомовний відділ журналістських розслідувань і центр цифрових інновацій, призначений для боротьби з дезінформацією та розробки стратегій обходу онлайн-цензури.

Бюро новин у Вільнюсі прийме переважно журналістів білоруської служби, які були змушені втекти через кампанію переслідування після виборів 2020 року, а також нову команду репортерів, створену телеканалом «Настоящее время» для задоволення потреб російськомовної аудиторії мережі в Білорусі.

У березні RFE/RL тимчасово припинила роботу у Росії через тиск місцевих податкових органів, які розпочали процедуру банкрутства російської юридичної особи «Радіо Свобода». Крім того, поліція посилила тиск на журналістів RFE/RL.

Перешкоджають роботі  RFE/RL і самопроголошені владні органи Білорусі, які внесли сайт білоруської редакції «Радіо Свобода» до списку «екстремістських формувань».

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY