Австралія запровадить санкції проти 10 кремлівських пропагандистів

Австралія запровадить санкції проти 10 кремлівських пропагандистів

8 Березня 2022
1566
8 Березня 2022
09:00

Австралія запровадить санкції проти 10 кремлівських пропагандистів

1566
Їхні імена наразі не оголосили.
Австралія запровадить санкції проти 10 кремлівських пропагандистів
Австралія запровадить санкції проти 10 кремлівських пропагандистів

Австралія запровадить нові санкції проти Росії, зокрема спрямовані на тих, хто поширює пропаганду та дезінформацію. Про це заявила міністерка закордонних справ Меріс Пейн. За її словами, цей крок буде відповіддю на «підступну тактику» та потужний вплив пропаганди на військовий конфлікт в Україні. Про це пише The Sidney Morning Herald.

«Вторгнення Росії в Україну супроводжувалося широкомасштабною кампанією дезінформації як всередині Росії, так і на міжнародному рівні. Трагічно для Росії, що президент Путін заглушив незалежні голоси та замкнув звичайних росіян у світі, повному брехні та дезінформації», – сказала міністерка.

Нові санкції стосуватимуться 10 осіб, які заохочують ворожість щодо України та просувають прокремлівську пропаганду, намагаючись легітимізувати вторгнення. При цьому Меріс Пейн не назвала конкретних імен.

Новий раунд санкцій також вводить обмеження проти шести вищих військових командувачів Росії. Крім того, фактично забороняється експорт товарів з Австралії до російських військових.

«Австралія та партнери продовжуватимуть накладати витрати на кричущу, незаконну і абсолютно невиправдану війну Росії проти України. Разом із партнерами ми витіснимо Росію з наших економік, ланцюгів поставок та ефіру. Ми знову закликаємо Росію негайно вивести свої війська з України», – сказала Меріс Пейн.

Раніше італійська фінансова поліція заарештував вілли російського пропагандиста Володимира Соловйова

Пропагандиста внесено до числа осіб, проти яких впроваджено санкції ЄС. Вони передбачають заморожування активів на території ЄС, заборону на в'їзд до країн ЄС та транзит через них.

У лютому 2021 року Латвія заборонила Соловйову в'їзд до країни через глорифікацію нацизму. 

Ілюстрація: istockphoto.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1566
Читайте також
23.06.2022 08:00
ГО «Детектор медіа»
«Детектор медіа» вдячний за вклад у документування кремлівської дезінформації Let'sData, StopFake, УКМЦ, «Інституту масової інформації», Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, VoxUkraine, Любові Цибульській
284 076
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду