Велика Британія запровадила нові санкції проти російських пропагандистів

Велика Британія запровадила нові санкції проти російських пропагандистів

31 Березня 2022
1031
31 Березня 2022
14:05

Велика Британія запровадила нові санкції проти російських пропагандистів

1031
«Ми без вагань будемо діяти далі проти окремих осіб та організацій, які намагаються обдурити людей щодо цієї оманливої ​​війни», – заявили в уряді.
Велика Британія запровадила нові санкції проти російських пропагандистів
Велика Британія запровадила нові санкції проти російських пропагандистів

Уряд Великої Британії оголосив про нові санкції проти російських пропагандистів та державних ЗМІ.

Міністерка закордонних справ Ліз Трасс повідомила про 14 нових санкцій, у тому числі щодо російського пропагандиста, телеведучого Сергія Брільова, агентства Russia Today і фінансованої Кремлем організації «ТВ-Новости», яка володіє RT.

Брільов раніше проживав у Великій Британії, але більше не зможе отримати доступ до своїх тамтешніх активів чи продовжувати ділові відносини.

Після рішення Ofcom відкликати ліцензію RT на мовлення ці санкції гарантують, що RT не зможе повернутися на британське телебачення. Компаніям і приватним особам, які працюють у Великій Британії, тепер заборонено вести бізнес з російськими державними пропагандистськими засобами RT і Sputnik, а також ключовими фігурами в цих організаціях. 

Серед інших пропагандистів, які потрапили під санкції:

  • Олександр Жаров, головний виконавчий директор «Газпром-Медіа», колишній голова Федеральної служби з нагляду за зв'язком, інформаційними технологіями та масовою інформацією (Роскомнагляд)
  • Олексій Ніколов, керуючий директор RT
  • Антон Анісімов, керівник міжнародного мовлення Sputnik

Окрім пропагандистів, санкції наклали на російського генерал-полковника Михайла Мізінцева, якого називають «Маріупольським м’ясником». Він відомий використанням тактики обстрілу цивільних об'єктів в Алеппо в 2015-2016 роках та в Маріуполі у 2022-му.

«Пропагандистська машина Путіна потужно працює, щоб поширити дезінформацію та відвернути увагу від його варварських дій в Україні. Ці санкції будуть спрямовані на тих, хто причетний до приховування дій російської держави. Ми без вагань будемо діяти далі проти окремих осіб та організацій, які намагаються обдурити людей щодо цієї оманливої ​​війни», – заявила міністерка культури Надін Дорріс.

Велика Британія також прискорила введення санкцій проти ще 7 осіб, пов’язаних із Фондом стратегічної культури, які нещодавно були введені Австралією за їхню роль у поширенні дезінформації. 

Раніше Рада ЄС запровадила четвертий пакет санкцій у зв'язку з військовою агресією Росії проти України.

Ілюстрація: finbalance.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1031
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду