detector.media
08.03.2022 09:00
Австралія запровадить санкції проти 10 кремлівських пропагандистів
Австралія запровадить санкції проти 10 кремлівських пропагандистів
Їхні імена наразі не оголосили.

Австралія запровадить нові санкції проти Росії, зокрема спрямовані на тих, хто поширює пропаганду та дезінформацію. Про це заявила міністерка закордонних справ Меріс Пейн. За її словами, цей крок буде відповіддю на «підступну тактику» та потужний вплив пропаганди на військовий конфлікт в Україні. Про це пише The Sidney Morning Herald.

«Вторгнення Росії в Україну супроводжувалося широкомасштабною кампанією дезінформації як всередині Росії, так і на міжнародному рівні. Трагічно для Росії, що президент Путін заглушив незалежні голоси та замкнув звичайних росіян у світі, повному брехні та дезінформації», – сказала міністерка.

Нові санкції стосуватимуться 10 осіб, які заохочують ворожість щодо України та просувають прокремлівську пропаганду, намагаючись легітимізувати вторгнення. При цьому Меріс Пейн не назвала конкретних імен.

Новий раунд санкцій також вводить обмеження проти шести вищих військових командувачів Росії. Крім того, фактично забороняється експорт товарів з Австралії до російських військових.

«Австралія та партнери продовжуватимуть накладати витрати на кричущу, незаконну і абсолютно невиправдану війну Росії проти України. Разом із партнерами ми витіснимо Росію з наших економік, ланцюгів поставок та ефіру. Ми знову закликаємо Росію негайно вивести свої війська з України», – сказала Меріс Пейн.

Раніше італійська фінансова поліція заарештував вілли російського пропагандиста Володимира Соловйова

Пропагандиста внесено до числа осіб, проти яких впроваджено санкції ЄС. Вони передбачають заморожування активів на території ЄС, заборону на в'їзд до країн ЄС та транзит через них.

У лютому 2021 року Латвія заборонила Соловйову в'їзд до країни через глорифікацію нацизму. 

Ілюстрація: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY