У Москві суд розпочав процедуру банкрутства «Радіо Свобода»

У Москві суд розпочав процедуру банкрутства «Радіо Свобода»

15 Серпня 2022
1249
15 Серпня 2022
19:32

У Москві суд розпочав процедуру банкрутства «Радіо Свобода»

1249
Федеральна служба судових приставів РФ заморозила банківські рахунки ТОВ у травні 2021 року. Це стало технічною причиною банкрутства.
У Москві суд розпочав процедуру банкрутства «Радіо Свобода»
У Москві суд розпочав процедуру банкрутства «Радіо Свобода»

Арбітражний суд Москви 15 серпня заявив про початок процедури банкрутства компанії ТОВ «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода». До реєстру вимог кредиторів включили борг ТОВ із виплати податків у 2021 році у розмірі близько 7 мільйонів рублів (понад 4,200 мільйони гривень), повідомляє «Радіо Свобода».

Заяву про банкрутство компанії податкова служба Росії скерувала до суду 4 березня.

Тимчасовим керуючим боржника затверджено Юлію Ага-Кулієву.

ТОВ «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» представляє в Росії інтереси медіакорпорації «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода». Воно було започатковано у 2020 році відповідно до вимог російського законодавства про «іноземних агентів».

Нагадаємо, російське бюро медіакорпорації зупинило свою роботу після того, як у березні податкові органи розпочали процедуру банкрутства російської юридичної особи «Радіо Свобода».

За даними «Радіо Свобода», у 2021–2022 роках Роскомнагляд порушив проти ТОВ та його генерального директора понад тисячу адміністративних проваджень за відмову редакцій «Радіо Свобода» і телеканалу «Настоящее время» супроводжувати кожен свій журналістський матеріал вказівкою про те, що медіакорпорацію внесено до списку «іноземних агентів». Загальна сума штрафів, які суди наклали у цих справах, становить майже мільярд рублів.

Федеральна служба судових приставів РФ заморозила банківські рахунки ТОВ у травні 2021 року. Це стало технічною причиною банкрутства. Керівництво «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» неодноразово заявляло, що російське законодавство про «іноземних агентів» є проявом політичної цензури і перешкоджає журналістам здійснювати свою професійну діяльність.

«Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» оскаржує дії влади РФ в російських судах, а також в Європейському суді з прав людини.

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну російська редакція «Радіо Свобода» постійно зазнавала тиску з боку Кремля. 

Зокрема, дев’ять сайтів «Радіо Свобода» для російськомовної аудиторії були заблоковані після того, як журналісти відмовилися виконувати вимогу влади РФ щодо видалення інформації про повномасштабне вторгнення росіян в Україну.

Вночі з 3 на 4 березня на території РФ було заблоковано доступ до сайтів та проєктів «Радіо Свобода», включно з цілодобовою російськомовною телемережею «Настоящее время», створеною у співпраці з «Голосом Америки».

«Радіо Свобода» веде мовлення для російської аудиторії з 1 березня 1953 року. Вперше журналісти призупинили роботу в РФ на початку березня 2022 року. 

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1249
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду