detector.media
12.02.2022 20:06
Шмигаль: Наші панічні настрої — подарунок для ворога
Шмигаль: Наші панічні настрої — подарунок для ворога
Прем’єр-міністр у відеозверненні назвав дезінформацію з нагнітанням паніки найстрашнішим елементом гібридної війни.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні 12 лютого назвав дезінформацію з нагнітанням паніки найстрашнішим елементом гібридної війни, яку Росія веде проти України. «Панічні настрої є подарунком для ворога», — сказав глава уряду.

«Війна, яка ведеться проти нас, — це не тільки солдати й зброя. Вона має багато вимірів. Газова криза в Європі, розхитування курсу гривні, кібератаки на урядові ресурси, масові псевдомінування об’єктів інфраструктури, проплачені мітинги… Це все елементи гібридної війни. І найстрашніший — дезінформація з нагнітанням паніки», — сказав Шмигаль

Шмигаль сказав, що українська армія і економіка щодня стають сильнішими. «Єдине, що сьогодні дійсно нам потрібно — не піддаватися на гібридні провокації ворога, на дезінформацію», — додав він. Раніше президент Володимир Зеленський сказав, що повідомлення про дати нібито запланованого Росією вторгнення в Україну є «перебільшенням».

Нагадаємо, у міжнародних ЗМІ вийшли публікації, в яких повідомляється, що цього тижня Росія може почати повномасштабну військову операцію в Україні. Журналісти The Guardian цитують слова Байдена, що Росія може напасти на Україну протягом кількох днів.  Spiegel з посиланням на ЦРУ повідомляє, що названо дату військової операції росіян: 16 лютого 2022 року.

Інший погляд на ситуацію представлено у матеріалі сайту СNN, де йдеться про стратегічну кампанію в США. За цими даними, США «нагнітають» повідомлення в медіа на тему російського вторгнення, щоб зірвати плани Кремля.

Тим часом посольства низки держав закликають своїх громадян поїхати з України на тлі ризиків, які нібито зростають.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY