detector.media
04.02.2022 20:16
«У нас уже працює "Медуза"». Латвія готова прийняти московське бюро DW
«У нас уже працює "Медуза"». Латвія готова прийняти московське бюро DW
У Ризі переконані: тут є усе необхідне для бази DW у регіоні.

Латвія пропонує Німеччині перевести московський офіс DW до Риги у випадку, якщо Росія залишить у силі свою заборону на діяльність мовника. Про це повідомляє сайт Delfi.

Міністр юстиції Яніс Борданс вважає, що найкраще буде облаштувати редакцію у Ризі: «Це найближче і найбільше місто до Москви, тому тут DW зможе і далі висвітлювати актуальні новини з Росії, Білорусі та всього регіону. У Ризі є Балтійський авіаційний центр і високорозвинена ІТ-інфраструктура — все для того, щоб місто стало базою DW у регіоні».

Як нагадав міністр, останні кілька років у Ризі успішно працює сайт «Медуза», що став одним із найбільших новинних майданчиків у Росії та в російськомовній діаспорі в усьому світі. До того ж, відзначив пан Борданс, Латвія має провідні позиції у світі за індексом свободи преси, тому журналісти можуть бути певні, що їхня робота в Латвії буде шануватися.

Як уточнює сайт DW, з 2005 року DW мала чинні ліцензії на мовлення своїх телеканалів англійською та німецькою мовами  DW English та DW Deutsch. Згідно з російською вимогою, телеканал DW німецькою мовою транслював програмне вікно російською мовою.

Зараз DW зберігає свій російськомовний канал у відеохостингу YouTube. Мовник є суспільно-правовим ЗМІ. Фінансується DW із державного бюджету ФРН, проте незалежність редакційної політики забезпечується законом та наглядовою радою.

Нагадаємо, сьогодні Deutsche Welle оголосила, що закрила офіс у Москві на вимогу російського уряду завершити роботу протягом доби. Анульовано супутникове та інше мовлення DW. Співробітників бюро позбавили акредитації, і відсьогодні вони не мають права виконувати журналістську роботу у РФ.

Генеральний директор Deutsche Welle Петер Лімбурґ вже заявив, що його ЗМІ продовжить висвітлювати події в Росії, незважаючи на закриття місцевого бюро на вимогу уряду РФ.

Державна міністерка з питань культури і ЗМІ Німеччини Клаудія Рот терміново закликала російську владу не зловживати проблемами ліцензування мовника RT для політичної реакції. Вона вважає дії Москви щодо DW несиметричними та нагадує про чіткі кроки з деескалації.

Фото: Deutsche Welle

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY