detector.media
18.01.2022 09:18
МВС видалило Порошенка з бази розшуку та пояснило чому
МВС видалило Порошенка з бази розшуку та пояснило чому
Напередодні нардеп повернувся до України та з'явився в Печерському суді.

Міністерство внутрішніх справ України видалило народного депутата, лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка з бази розшуку.

До цього Порошенка оголошували в розшук як особу, яка переховується від органів досудового розслідування. Згідно з базою МВС, Порошенко «зник» 24 грудня 2021 року.

У МВС пояснили, що підставою для внесення відомостей до системи стали ухвала Печерського районного суду Києва від 24 грудня 2021 року щодо затримання Порошенка та постанова ГСУ ДБР від того ж дня про оголошення нардепа в розшук.

«Петро Порошенко був оголошений у розшук за запитом ДБР. Відповідна інформація 14 січня була розміщена в інформаційно-пошуковій системі на виконання ухвали суду і постанови слідчих Державного бюро розслідувань. Сьогодні, 17 січня, вона була видалена.

Станом на 18:00 17 січня від ініціатора не надходило звернень щодо відміни оголошення особи у розшук, як це передбачено чинним законодавством. Утім, зважаючи на те, що сьогодні Петро Порошенко прибув на засідання Печерського районного суду м. Києва, інформація про його розшук видалена», – заявили в МВС.

17 січня Петро Порошенко повернувся до України. Печерський райсуд Києва того ж дня мав обрати йому запобіжний захід у справі про постачання вугілля з окупованих територій. Прокуратура просить суд арештувати Порошенка на два місяці з альтернативою застави в 1 млрд гривень. Засідання перенесли на 14:00 19 січня.

Фото: МВС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY