17-й фестиваль «Вечори французького кіно» оголосив програму

17-й фестиваль «Вечори французького кіно» оголосив програму

19 Січня 2022
1620
19 Січня 2022
13:31

17-й фестиваль «Вечори французького кіно» оголосив програму

1620
Покази стрічок відбуватимуться тільки в кінотеатрах.
17-й фестиваль «Вечори французького кіно» оголосив програму
17-й фестиваль «Вечори французького кіно» оголосив програму

17-й фестиваль «Вечори французького кіно», який стартує 3 лютого, оголосив програму. Про це повідомила компанія-організатор «Артхаус Трафік».

Відкриє фестиваль драматична стрічка «Висока мода» режисерки Сільві Оайон, у головних ролях – Наталі Бай і Ліна Кудрі.

Події фільму розгортаються довкола молодої кравчині, яка відкриває для себе світ високої моди завдяки несподіваному знайомству з працівницею швейної майстерні будинку Dior. 

«Коханці» – мелодраматичний трилер режисерки Ніколь Ґарсії, учасник основної конкурсної програми Венеційського кінофестивалю 2020 року.

Стрічка розповідає про випадкову зустріч двох закоханих, які не бачилися три роки. Їхні стосунки припинилися після зникнення хлопця, який став злочинцем. У фільмі знялися Стейсі Мартін («Німфоманка»), П’єр Ніне («Чорна скринька»), Бенуа Мажимель («Піаністка»).

«Маленька мама» – драма французької режисерки, сценаристки та фем-активістки Селін Сьямми. Світова прем’єра відбулася в 2021-му в межах основного конкурсу Берлінале, а на Міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні (Іспанія) робота здобула Приз глядацьких симпатій.

«Тріумф» Еммануеля Курколя – найкраща європейська комедія 2020 року. Фільм розповідає про новоспеченого режисера, який живе мрією про тріумфальну прем’єру в Парижі. Тим часом його трупа – це учасники тюремного театрального гуртка, які тільки й чекають дозволу на виїзд за межі в’язниці.

«Лети зі мною» – драматична комедія Крістофа Барратьє про мажора й завсідника вечірок Томаса та 12-річного Маркуса з вродженим розладом. Коли доля зіштовхує їх, життя обох змінюються карколомно й назавжди.

Усі покази цьогоріч відбуватимуться в кінотеатрах: Київ – «Жовтень» (урочисте відкриття), Харків – Multiplex у ТРЦ Nikolsky, Львів – «Планета кіно» в ТРЦ Forum Lviv. Також стрічки протягом лютого покажуть в Одесі, Дніпрі, Запоріжжі та Рівному.

Нагадаємо, цьогоріч на 72-му Берлінському кінофестивалі відбудеться світова прем'єра документального фільму Тараса Томенка «Терикони», який було відібрано до конкурсної секції Generation Kplus.

Ілюстрація: кадр із фільму «Висока мода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1620
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду