detector.media
10.01.2022 17:39
«Вільні медіа» заявили, що оскаржать «арешт активів» 5 каналу та Прямого
«Вільні медіа» заявили, що оскаржать «арешт активів» 5 каналу та Прямого
Однак у ДБР стверджують, що бенефіціаром арештованих компаній «НБМ-Запоріжжя» та «Автор-ТВ» станом на 21 грудня 2021 року був саме Петро Порошенко.

Медіахолдинг «Вільні медіа» заявив, що подає до Апеляційного суду скаргу з вимогою скасувати арешт компаній «НБМ-Запоріжжя» та «Автор-ТВ», які ретранслюють 5 канал та Прямий.

«Всім давно відомо, що Петро Порошенко передав частку у капіталі цих юридичних осіб холдингу "Вільні медіа", засновниками якого є десяток відомих журналістів і народних депутатів… Арешт компаній, які мають прямий стосунок до холдингу "Вільні медіа", є цілковито незаконним, і ми подаємо скаргу до Апеляційного суду з вимогою скасувати рішення судді Бортницької», – говориться в заяві.

Однак у ДБР заявили, що бенефіціарним власником вищезгаданих компаній станом на 21 грудня 2021 року був саме п’ятий президент Петро Порошенко. У Бюро додали, що арешт майна не позбавляє власника права користуватися ним.

Також у ДБР наголосили, що 5 канал та Прямий можуть вільно продовжувати свою роботу та висвітлювати актуальні для країни питання.

6 січня партія «Європейська солідарність» заявила, що суд арештував «активи 5 каналу та Прямого каналу». Пізніше стало відомо, що це компанії «НБМ-Запоріжжя» та «Автор-ТВ».  

«НБМ-Запоріжжя» є місцевим мовником і транслює 5 канал у Запоріжжі. Компанія «Автор-ТВ» мовить у Кам’янському Дніпропетровської області.

У реєстрі єдиним засновником компанії «Автор-ТВ» зазначена телерадіокомпанія НБМ, а кінцевим бенефіціаром — Петро Порошенко. Втім кінцевим бенефіціаром самої НБМ у реєстрі зазначена Уляна Фещук. Аналогічна ситуація у компанії «НБМ-Запоріжжя», яка є дочірнім підприємством НБМ.

Адвокат Порошенка Ігор Головань пояснив згадку в реєстрі імені п'ятого президента тим, що «кінцевий бенефіціарний власник може змінюватися з певним запізненням від дати зміни власника».

У ДБР заявили, що інформація про арешт активів телеканалів не відповідає дійсності.

Нагадаємо, Петро Порошенко продав юридичні особи Прямого і 5 каналу компанії «Вільні медіа» 5 листопада 2021 року.

Фото: Rae Allen/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY